15 причини да обичате черните котки

15 причини да обичате черните котки
Снимка: Bill Harrison
13 Октомври 2017

Широко разпространено суеверие е, че когато черна котка пресече пътя ти, те чакат лош късмет и неприятности. Според друго, ако се завъртиш три пъти след като е минала котката, лошото нямало да се случи, а според трето - черните котки носели късмет. Ако успеем да се отърсим от множеството истории за черните котки и лошия им късмет, може да преоткрием една друга истина - те са животни като всички останали и са също толкова възхитителни.

Неприятностите влизат в живота с или без черни котки да преминават по пътя. Посочването им като причина за лошия късмет не облекчава негативните последици. Черните котки имат много достойнства, които ги правят по-специални от останалите.

Черните котки са били третирани като свещени животи в Древен Египет. Смятало се е, че отглеждането на черна котка носи късмет и щастие.

Черни котки са емблеми на много известни филми и телевизионни предавания - "Семейство Симпсън", "Стар Трек", "Сабрина младата вещица" и др.

Черните котки имат изумително красива блестяща козина, която им придава повече изтънченост, елегантност и кралски вид.

Черните котки са фотогенични. Те винаги се открояват на снимките. Камерата ги обича и ги улавя в цялата им прелест. Може да видите разликата като сравните снимка на черна и на обикновена котка.

Според Книгата за рекордите на Гинес, най-богатата котка в света се казва Томасо. Той става милионер, след като неговият собственик умира и се оказва, че му е завещал 13 милиона долара.

Във Великобритания и Япония се смята, че черните котки носят късмет.

Черните котки приличат на малки пантери. Идеален пример за това са представителите на породата Бомбайска котка, които са чисто черни с много лъскав къс косъм и искрящи очи със златисти отблясъци.

Черният цвят отива на всичко. Вземете черна котка в скута си и веднага ще видите доказателството. Без значение с какви цветове е декориран вашият дом, една черна котка би била идеално допълнение, подсилващо уютната атмосфера.

Черни котки са талисмани на много спорни отбори.

На черните котки им подхождат най-различни, екзотични или нестандартни имена - Оникс, Пантера, Сянка, Феникс, Рейвън.

Черните котки не са много по-различни от останалите котки. И те могат да бъдат добри другари и да допринасят за душевното спокойствие.

Черните котки са много интелигентни по рождение. Това се обяснява с факта, че са наследници на дълга котешка кралска линия. Заради черния си цвят, над тях винаги е имало натиск от обществото, което е засилило инстинктите им за оцеляване.

Черните котки са способни на много повече любов от останалите. Винаги им се е налагало да полагат по-големи  усилия, за да се доказват, затова са много социални и предани.

Редица известни личности са имали или все още се грижат за черни котки. Сред тях са: Ърнест Хемигуей, Марлене Дитрих, Одри Хепбърн, Салвадор Дали, Мадона, Елизабет Тейлър, Джон Траволта, Робърт Редфорд, Пабло Пикасо, Дита фон Тийз, Харуки Мураками, Джон Ленън, Майкъл Джексън, Морган Фрийман.



Източник: anima.bg

Прочетете още