25 години по-късно, ЦАР ЛЪВ оживява

25 години по-късно, ЦАР ЛЪВ оживява
https://www.pinterest.com/pin/575546027360230330/?lp=true
21 Май 2018

Премиерата на култовата анимация беше през далечната 1994 година. Наскоро стана ясно, че класическият филм ще има и игрална версия. 

В новата версия ще бъдат включени и оригиналните песни от филма, писани от Sir Elton John, Sir Tim Rice и Hans Zimmer – включително Circle of LifeHakuna Matata и Can You Feel the Love Tonight.

Оригиналният „Цар Лъв“ спечели в боксофиса 969 милиона долара и има два Оскара. Едноименният мюзикъл, който се играе от 1997 г., е натрупал от продажби на билети над 6 милиарда долара – повече от който и да е друг спектакъл на сцена или кинопродукция в историята.

Новината за „Цар Лъв“ е последната в дълга опашка от класически анимации, на които се прави игрален римейк. „Дисни“ вече пуснаха „Пепеляшка“, „Алиса в Страната на чудесата“, „Спящата красавица“, „Господарка на злото“, „Красавицата и звярът“. Видяхме и продължението на „Книга за джунглата“, събрал 965,8 милиона в боксофиса. Бърза представа за новия „Цар Лъв“ можете да добиете тук:




Beyonce и актьорът ветеран James Earl Jones са само част от звездите на игралния римейк на класическата анимация "Цар Лъв" от 1994 на "Дисни", предаде Ройтерс. Продукцията е поредната игрална версия на класическа анимация на "Дисни" и ще бъде режисирана от Jon Favreau.

"Мечтата на всеки режисьор е да събере талантлив екип като този и да вдъхне живот на класическа история", споделя Favreau, който беше начело и на друг игрален римейк на анимация на "Дисни" - "Книга за джунглата". В игралната версия на "Цар Лъв", Beyonce ще озвучава Нала - приятелка от детството и по-късно любима на главния герой Симба. Симба ще говори с гласа на Donald Glover. Филмът ще излезе на екран на 19 юли 2019 г.


 

Прочетете още