Благотворително бягане "Дари времето си на 5kmrun" 2017

Благотворително бягане
cdn.runsociety.com
12 Май 2017

На 10 юни (събота), ще се проведе първото Благотворително бягане за 2017 година.

Каузата: събраните средства от нашите дарения, обединени в едно от София, Варна, Бургас и Пловдив, ще бъдат предоставени за закупуване на специализирана медицинска техника за Първа детска клиника (ДК) към Университетската болница „Света Марина”, гр. Варна на обща стойност 19,306 лв. - НАШАТА ЦЕЛ!

И по-конкретно: апарат - система за продължителна инсулинова терапия или с други думи, това е един вид "изкуствен панкреас" за критични състояния с нарушение на кръвната глюкоза. Тази уникална медицинска апаратура ще даде възможност за лечение на децата в тежко състояние на хиперинсулинизъм, на децата с новоткрит диабет и тежка кетоацидоза, на оперирани, травмирани, дълго обдишвани деца, както и при продължително парентерално хранене. Университетската болница „Света Марина” гр. Варна не разполага с такава апаратура и в момента постигането на тази лечебна цел изисква извънредни усилия и математически умения от страна на лекуващия лекар, чийто грешки могат да бъдат дори фатални.



Защо средствата от 4-те града в едно, отиват за Варна: 5kmrun е национална организация! Идеята ни е, че когато обединим средствата на национално ниво, ще имаме по-голяма сума, с която ще можем да финансираме по-мащабни и значими каузи. Миналата година събраните средства от дарителското бягане в размер на почти 8000 лв. отидоха за София и по-специално Неонатологията на Майчин дом! 2018 г. каузата ще бъде за Пловдив, 2019 за Бургас и тн



Как ще даряваме средствата: отново нашата кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, а идеята идва от Parkrun – нашите приятели от UK.

Какво означава да „дариш времето си“? Това ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…
За целта ще предвидим съответните урни по места, но ще посочим и банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят!

Лични рекорди и рекорди на трасето в този ден няма да се изискват, напротив – на почит ще бъдат хората, които ще носят потника „Последен“. Затова, ако има меценати и истински благодетели - хора, които искат да предоставят дори още по-голяма сума, нека от сега се свържат с нас!

Да облечеш потника „Последен“ в този ден, това е най-благородното призвание, това е истинска чест!

 

 

Прочетете още