Документален филм за Lady Gaga през септември

Документален филм за Lady Gaga през септември
Снимка: David Björn
8 Август 2017

През септември телевизия HBO ще излъчи  документален филм за Lady Gaga, посветен на завръщането й на музикалната сцена с албума "Joanne". Продукцията ще даде на феновете "безпрецедентен достъп" до ексцентричната поп звезда. Документалният филм проследява изминалата година от живота на 31-годишната Lady Gaga, наситена с важни събития - излизането на албума й "Joanne" през октомври 2016 г., раздялата й с актьора Тейлър Кини, както и успешната й изява като актриса.

Припомняме, че през 2017 Gaga засне филма "A Star Is Born" заедно с 42-годишният Брадли Купър. Филмът представя живота на кънтри музиканта Джаксън Мейн, който е на ръба да се откаже от всичко, когато открива талантливата Али.



Lady Gaga е включена в класацията на „Times” за 100-те най-влиятелни личности на 2010 г., както и в списъка на „Forbes” за най-влиятелните знаменитости и е на седмо място в топ 100 за най-влиятелните жени. Тя е третият най-награждаван изпълнител в историята. Заема третото място с почти 200 награди, между които 6 награди „Грами” и 17 номинации за престижната статуетка. Постиженията й включват 13 видеомузикални награди, 10 европейски музикални награди, както и два световни рекорда „Гинес". Преди нея по брой награждавания се нареждат Michael Jackson и Whitney Houston.

Ексцентричната изпълнителка има над 60 милиона фена в социалната мрежа Facebook, над 50 милиона последователи в Twitter и над 12 милиона последователи в Instagram. Тя е първият изпълнител със собствена социална мрежа – LittleMonsters.com, която към днешна дата има над един милион потребители. Вероятно всички тези факти са провокирали направата на предстоящия документален филм за Gaga.

Първоначално е било запланувано представянето на филма да се състои на кинофестивала в Кан, който беше през май месец, но продукцията е отнела на създателите повече време от очакваното. 

Прочетете още