ENERGY слушателите говорят за ЛЮБОВТА

ENERGY слушателите говорят за ЛЮБОВТА
1.bp.blogspot.com
17 Януари 2017

За любовта и за виното всеки може да говори. От опит. Но да се опиташ да рамкираш любовта с няколко думи в нескопосано определение, е толкова излишно. Ще ви дадем три пресни радио-примера за това колко различни са описанията на Любовта според слушателите ни.

В ENERGY REQUEST се обажда момиченце. Тя е на 16 и иска да поздрави гаджето си. Питаме я това първото й гадже ли е, тя отговаря с ДА. Питаме я как са се запознали. Отговорът е стандартен - учат в едно и също училище, но той е с една година по-голям от нея. За срещата им ни разказа така: „Беше любов от пръв поглед.“ В първия момент ти идва да се позасмееш. Та тя е на 16 и това е първото й гадже. Какво знае за любовта, камо ли за любовта от пръв поглед? И може би точно тук грешим. Първите емоции, които човек изпитва към някой друг, са вероятно най-чистите такива. И да, тя знае какво е любовта. В трептенето на стомаха, в трескаво търсещия поглед, в треперещите при допир ръце, в нервната усмивка, в трапчинките на бузите...

Всичко това е любовта. Първата. Не по-малко истинска от последната.



Обажда се мъж, преминал 40-те. Поздравява жена, чието име не иска да назове. Подсъзнанието ти казва: „Сигурно му е любовница.“ А дали наистина е? И дори да е, кому е нужна тази информация? Само на любопитството ти, защото всъщност никой друг не се интересува от това. Мъжът казва, че това си е нещо негово, лично. Опитваш да завържеш разговор:
- От колко време сте си лични?
- Близо 2 години.
- Охооо, не е малко. А има ли вариант за нещо по-сериозно?
- Ами какво да Ви кажа... всичко зависи. Много е относително понякога.
- Да де, ама... навремето какви бяха отношенията между хората – стабилни. А сега – не. Защо?
- Определено. Нещата се променят. Животът стана малко по-...
- Какъв? Разнообразен? Отвсякъде дебне „заплаха“?
- Вече има доста неща, които можеш да видиш...
- И да пипнеш?
- Но в крайна сметка, любовта остава в основата на всичко.

За 45 секунди, този човек успява и да те накара да си кажеш наум: „Всички мъже са еднакви!“, и да те накара да си върнеш думите назад - заради последната фраза от разговора.



Любовта има значение. И тя е в основата на живота.

Можем да цитираме и реплика от последния нашумял филм с Will Smith: "Аз съм Любовта. Не опитвай да живееш без мен. Аз съм причината за всичко. Ако го приемеш, може би ще заживееш отново." 



Къде е любовта?

Веднага след господина с „личната история“, се обажда усмихнато момиче. Тя има отговор на въпроса:
- Здравейте, обаждам се да опровергая предишния слушател, защото още има вечна любов. Аз вярвам в нея. Трябва да я има.
- Къде, къде, къде? Като вярваш, пипала ли си я? Срещала ли си я?
- Зад ъгъла е. Чака те да я срещнеш. Да я познаеш.
- Ти се оповаваш на голата вяра?
- Много ясно, вярата е всичко. Важно е дали вярваш, че ще ти се случи или вярваш, че няма да ти се случи. Обаче няма да познаеш любовта по колана на мъжа. Ще я познаеш по очите му. Искам песен за всички, които вярват във вечната любов.
- Вечна? Колко да е вечна?
- ... нека не се ограничаваме с време.



Коя от трите истории е твоята? Или комбинирани, различните гледни точки създават съвършения образ на едно цяло, в което се оглежда малко от истината за Любовта? Колкото и да се променя животът, колкото и да се променят хората, всъщност обичаме, защото Любовта е единственото истинско приключениеОбичайте. Казват, че така внасяме импулс към нещо велико в Космоса.  

Прочетете още