ГОРЕЩО от света на технологиите: автоматичен селфи стик

ГОРЕЩО от света на технологиите: автоматичен селфи стик
Снимка: Marco Verch
29 Май 2016

Знаете добре, че селфи стиковете са много популярни и беше въпрос на време този сравнително нов технологичен клас да тръгне по пътя на иновацията. Mashable ни разказаха за първия в света автоматичен селфи стик, създаден специално, за да рекламира премиерата на новия сезон на популярен телевизионен сериал.

Стикът наистина е оборудван с невероятни функции. На първо място, телескопичната му дръжка се удължава сама - електрониката, нужна за това, е скрита в дебелата дръжка. Това обаче не е всичко: стикът има и две светкавици, разположени от двете страни на държача за смартфон, които също се показват автоматично  - с приплъзване, за да осветят лицата при по-тъмните снимки и в същото време да позволят експонирането на задния фон. Двете светкавици се задвижват с помощта на батерия, която освен това захранва и двата вентилатора, монтирани в горната част на дръжката. Да, няма грешка: стикът е оборудван с двойка вентилатори, които раздухват косите на снимащия се и така го карат да изглежда още по-привлекателен. Единственият недостатък е, че всички тези екстри правят конструкцията на стика доста тежка.

Жалкото в случая е, че стикът е създаден за сериал, но не и за потребителския пазар. Създателите на устройството нямат намерение да го произвеждат масово. Но кой знае, може би при внезапен интерес от страна на любителите на селфито, те ще променят мнението си?

 

Automated Selfie Stick - UnREAL