Как да играете Pokemon Go и в България

i.ytimg.com
i.ytimg.com
15 Юли 2016

Pokemon Go e първият пробив на Nintendo в света на "добавената реалност" - играта, която от началото на юли може да се свали безплатно за мобилни устройства под Android и iOS, вече се превърна в събитие. За разлика от обикновените цъкалки, Pokemon Go изисква физическа активност от играчите, които трябва да издирват "джобните чудовища" из Pokestop-локации и трасета, създадени на базата на картата на съответния град.

Приложението на Nintendo използва камерите и GPS-сигнала на мобилния ви телефон, за да пресъздаде мисията в реален вид.

Засега играта е достъпна само за потребители от САЩ, Австралия и Нова Зеландия, докато феновете на Pokemon от останалия свят - включително България - са принудени да почакат. Все пак има начин да играете Pokemon Go още сега, без да се налага да броите дните до официалната премиера на играта за България. Ето как да можете да инсталирате Pokemon Go на телефона си:

1) Как да сваля Pokemon Go за Android

Най-напред трябва да промените настройките на телефона си, така че да разрешите на Android да инсталира и да пуска приложения, които не са свалени от Play Store. Отворете менюто Settings и влезте в секцията Security. В рубриката с администраторски права на устройството ще намерите опцията "Unknown sources" ("Неизвестни източници") - натиснете отметката надясно, за да може смартфонът ви да позволи инсталирането на Pokemon Go.

Имайте предвид, че тази настройка е важна за сигурността на телефона ви. Никога не сваляйте приложения, които не са безопасни и проверени. Тъй като app-ът на Pokemon Go не е наличен в Play Store за територията на България, ще се наложи да свалите инсталационния файл от друго място.

Препоръката на TechRadar за сигурен източник е този сайт (линк).

Отворете страницата през телефона / таблета си и натиснете "Download APK". Натиснете "ОК", когато се появи съответното съобщение, и така Pokemon Go ще започне да се сваля на устройството ви. След като сте изтеглили приложението, извадете менюто на нотификациите от горната част на екрана, натиснете върху името на файла с Pokemon Go и изберете опцията "Install".

По този начин вече ще имате Pokemon Go и можете да играете на воля.

* * * Имайте предвид, че приложението не работи на телефони с x86-процесори (например Zenphone 2 на Asus) и изисква Android 4.4 или по-съвременна операционна система.

* * * Бъдете много внимателни с източника на APK-файла, защото вече има доста сигнали за разпространение на зловреден софтуер през Pokemon Go извън Play Store.

Ако сте с Android 6.0, oбърнете внимание на нотификациите за разрешен достъп. В нормалния си вид Pokemon Go би трябвало да поиска разрешение за достъп до локацията на телефона ви, камерата, и др.

"Троянското" приложение иска достъп до 7 функции, като първата от тях е да изпраща и разглежда SMS-съобщенията ви. В такъв случай спрете инсталацията и изтрийте приложението.

2) Как да инсталирам Pokemon Go на iPhone

Ако разполагате с iPhone или друго устройство под iOS, процесът на инсталиране е малко по-различен. Най-напред трябва да накарате телефонът ви да "повярва", че се намирате в регион, който позволява ползването на Pokemon Go. За целта - отворете менюто Settings на своя iPhone, натиснете "Apple ID" и изберете опцията sign out, за да излезете от профила си. Сега се върнете обратно в Settings и изберете General > Language & Region. Посочете като свой регион САЩ, Австралия или Нова Зеландия - това са държавите, в които свободно можете да свалите приложнието.

Сега можете да влезете в App Store, потърсете Pokemon Go и би трябвало вече да виждате приложението на играта.

Ако не се получи, опитайте се да свалите произволно безплатно приложение и натиснете "Create new Apple ID". Попълнете информацията за създаването на нов Apple профил, изберете "None" в менюто за разплащания Billing и добавете произволен адрес от САЩ, Австралия или Нова Зеландия (просто питайте Google). Сега вече можете да свалите и инсталирате Pokemon Go на своя iPhone или iPad.

Когато играта стане достъпна и за България, ще можете да се логнете със старото си Apple ID.

Източник: webcafe.bg

Прочетете още