Какво е новото лого на Facebook

kakvo-e-novoto-logo-na-facebook
Снимка: mkhmarketing
2 Юли 2015

За първи път в историята, най-голямата социална мрежа - Facebook, промени логото си. Вероятно не сте забелязали новостта, просто защото на пръв поглед няма нищо различно. Новият надпис на Facebook е променен леко, а шрифтът остава почти същият като предния. Все пак има няколко малки изменения, които се забелязват видимо, ако сложите двете лога едно върху друго.

Цялостният размер на новото лого е свит незначително и буквите са леко по-тънки от преди. Дупките в буквите „a", „e", „b" и „o" са направени по-кръгли. Освен това, буквата „a" е изцяло променена.

Логото е създадено от дизайнерския екип на компанията в колаборация с Ерик Олсон - дизайнерът, който стои зад шрифта Klavika, с който се изписваше досегашното лого на Facebook. Креативният директор на Facebook - Джош Хигинс, обясни, че новото лого цели да го направи „по-приятелско и отзивчиво". Това е първата промяна в логото на Facebook, което е създадено през 2005 г.

Имайте предвид, че дизайнът все още не се е променил навсякъде и е възможно да видите старото лого при влизане и излизане от социалната мрежа. Все пак очаквайте новото лого да настъпи и във вашия телефон или компютър в най-скоро време.

Източник: money.bg

Прочетете още