Какво не знаем за Козирога и неговото "Аз действам"

Какво не знаем за Козирога и неговото
28 Декември 2023

Казват, че това е астрологичният знак, зареден с амбиция и търпение. Положителните си чувства Козирогът изразява трудно, но негативизмът направо напира да се излее от него. Козирогът може да бъде жесток и студен като айсберг, но в същото време се разстройва от драматични сцени в киното. Той е индивидуалист - не обича големи компании, но в същото време се слива с тях (за да не си спечели име на аутсайдер). И в къщата си, и на работното място, Козирогът се опитва да бъде диктатор. 

Има два типа Козирог. Първият символизира планинския козел, който винаги се стреми към върха - към все по-високи цели, но никога не достига до края, защото целите му се оказват много над възможностите. Вторият тип е с повечко приключенски дух. Той е щастлив от това, което има, както и от света, който е изградил около себе си, затова не се бори за големи успехи. Типичните представители на този знак са изключително търпеливи хора. Те постигат своите успехи, защото знаят, че най-дългият път започва с първата крачка, а тя винаги е най-трудна.



Заветното желание на Козирога е да се гордее със своите успехи. Повечето Козирози са трудолюбиви и се отнасят много сериозно към работата си. Желателно е да внасят в нея и елемент на игра, така ще получават повече удоволствие от това, което правят. 
Стремейки се постоянно към нови успехи, те стават особено ефективни, когато се сблъскват с нови задачи или имат срокове, които са твърде кратки. Именно в такива условия Козирогът разгръща напълно най-добрите си качества. Дори и нещо да не се движи по график, той не спира - желанието да бъде на върха го движи постоянно напред и нагоре.

Планетата Сатурн дава на Козирога качества като отговорност, целеустременост, практичност и отлични организаторски способности. Сред козирозите има много работохолици, но това не ги прави задължително скучни и мрачни. Те имат чувство за хумор, което може да се прояви и в най-неочаквания момент.

Тяхната движеща сила в живота са успехът, парите, положението в обществото, властта, а за някои Козирози – любовта, макар че може и да не си го признават. Дълбоко в душите си те са романтични, но не го показват. Стремят се да имат стабилна връзка с този, който им подарява любов, даже са готови да пренебрегнат себе си. По характер са внимателни и не бързат в любовните отношения. Но когато се уверят, че потенциалният партньор е наистина тяхната половинка, въздържаността изчезва и разкриват любящата страна на характера си. 


 
МЪЖ
Мъжът Козирог не одобрява, когато към сериозните неща се подхожда пренебрежително. Той харесва дисциплинираните хора, имащи балансиран подход към живота. Стреми се винаги към дълготрайни връзки, основаващи се на взаимното уважение. Може да бъде привлечен от умна жена, със силен характер, с която би изглеждал добре в обществото. Това не означава, че се стреми да повиши социалния си статус чрез нея - готов е двамата заедно да работят в името на успеха. Този мъж държи на традиционните семейни ценности и надали може да бъде привлечен от жена, която иска да бъде водеща във връзката. Козирогът има нужда от жена, която да го уважава и разбира. Тя трябва да издържа неговия меланхоличен характер, да умее да създава уютна атмосфера в дома, където той да се чувства любим.

Както и всички други представители на земните знаци, той не бърза да създава връзки - както приятелски, така и любовни.  Не е склонен да се влюбва от пръв поглед. Първо ще изучава дълго, ще анализира, ще прави нещо като дълбок сондаж. Периодът на ухажване при Козирозите понякога може да продължи цяла вечност. За да успее да завладее сърцето на мъжа Козирог, жената трябва да има търпение не по-малко от това, което притежава той самият. А търпението му е безгранично. 



ЖЕНА 
Жените Козирог не обичат ролята на домакини и предпочитат да се посветят на кариерата си, за да бъдат финансово-независими от своя партньор. С каквото и да се занимава жената Козирог, тя винаги ще търси уважението, авторитета и положението в обществото. Достигането до тези цели може да става по различни начини. Без значение с какво се занимава и колко бавно се движи, тя ще достигне до успеха много по-бързо от тези, които бягат пред нея. Прави всичко с такава целеустременост, че другите нямат никакъв шанс да се изправят на пътя ѝ. Тя има собствени цели и амбиции, но те не изключват семейните ценности. 

Жената Козирог има вродено чувство да се държи елегантно в обществото, да спазва етикета. Въпреки че външно изглежда винаги спокойно, не трябва да се мисли, че вътре в нея не бушуват емоции. Не показва чувствата си лесно, затова и хората, които могат да я разберат, са много малко. Открива се трудно пред непознати. Това е така, защото се страхува от подигравки и не е уверена в себе си.

Тя е сериозна и приема всичко буквално, поради тази причина любовните игрички не са за нея. Все пак обича да чува комплименти, да вижда, че ѝ се възхищават, да бъде ценена. Не се поддава на нереалистични фантазии - нейните мечти са такива, каквито реално могат да се сбъднат. Във връзките си е традиционалист, вярна е и не се интересува от случайни връзки. Мъжът, който ще се ожени за нея, трябва да се отнася уважително към семейството ѝ. Трябва да помни винаги, че веднъж, оженил се за нея, той се жени за цялото ѝ семейство и роднините ѝ. Нейната любов към съпруга и децата никога няма да попречи да се грижи и за родителите си. 


Източници: sanovnik.bg и spisanie8.bg

Прочетете още