Кое ще следващото голямо ретро нещо, което ще се върне на мода тази година?

koe-shte-e-sledvashtoto-retro-neshto-koeto-shte-se-vyrne-na-moda-tazi-godina
26 Февруари 2015

Нов уебсайт в интернет предизвиква гражданите да познаят кое ще следващото голямо ретро нещо, което ще се върне на мода тази година. Всеки, който мисли, че знае отговора, може да даде предположението си на сайта www.retromoda.bg.

Наистина е много интересен феноменът - начинът, по който готини ретро неща се връщат пак на мода, стават популярни и модерни десетилетия след първото им появяване. Замисляли ли сте се някога каква е причината за това? Носталгия? Или съвременната култура е такава, че вече не може да ражда култови предмети  и тенденции? Или просто ярката оригинална стойност и емоционален заряд, които тези предмети притежават, ги връщат отново на мода за новите поколения.



Толкова примери, но всъщност един и същ феномен – готини ретро неща стават отново модерни няколко десетилетия по-късно. Има неща, които не могат да се заменят. Просто са направени перфектно и всичко, от което имат нужда, е леко освежаване. От десетилетия насам наблюдаваме едно интересно явление при тенденциите в технологиите, модата и изобщо начина на живот. Предмети и модни течения от миналото се завръщат в ежедневието на младото поколение под формата на  актуални трендове. Веспата, очилата wayfarer, винилите, брадите – това е една малка част от безчетните тенденции, които възкръснаха от миналото през последните години.
Какво подтиква света към това ежегодно винтидж възраждане? Невинаги всичко е под контрол, когато говорим за диктуване в модата. Кой би предположил, че отново ще използваме телефонни слушалки с кабел… е разбира се, като аксесоар към смартфона. Наричани „хипстърски“, несъмнено предметите от близката история придават едно неповторимо уютно куул усещане, което нито една футуристична джаджа не би могла да има. 

Ако смяташ, че си достатъчно компетентен в модните тенденции, на www.retromoda.bg можеш да предположиш кое ще бъде следващото голямо ретро нещо тази година, което ще възкръсне от миналото.





Прочетете още