Коя е любимата ви част от Ледена епоха?

Коя е любимата ви част от Ледена епоха?
13 Юли 2016

Предстои премиерата на поредната част на Ледена епоха: Големият сблъсък. Епичното преследване на неуловимия жълъд изстрелва любимата на всички праисторическата катерица в космоса и задвижва поредица събития със Скрат-астрофални последици. За да се спасят, Сид, Мани, Диего и останалите герои напускат дома си и се впускат в забавно и изпълнено с приключения пътешествие из екзотични земи с много нови колоритни герои.

Продуцентът Лори Форте разказва: „В първата Ледена епоха имаше сцена как стадото минава през един „леден музей“, където виждаме праисторическа риба, динозавър, еволюцията на Сид, а след това и летяща чиния. Присъствието на космическия кораб винаги ни е интригувало. Знаехме, че някой ден ще изследваме митологията, свързана с него, и решихме, че сега е точното време да се върнем към тази част и да посеем семената на Големия сблъсък. Много се забавлявахме докато изпробвахме колко далеч може да стигнат героите ни извън познатия им свят и какви пречките трябва да преодолеят, - казва Форте. - Харесва ни да ги запращаме в обстановка, с която все още не са подготвени да се справят.“

И все пак героите на Ледена епоха винаги побеждават, защото постоянно се приспособяват към различните ситуации. Докато светът около тях се трансформира, те също трябва да се променят. 

Коя е любимата ви част? 

Ледена епоха
20 хиляди години назад във времето Земята е удивителен, праисторически свят, изпълнен с опасности. Един мамут - Манфред, на прякор Мани и един ленивец - Сид, се натъкват на човешко бебе и ще се опитат да го спасят като го заведат при родителите му. И докато те правят това, при тях е внедрен шпионин на саблезъбите тигри - Диего, които искат да убият бебето, за да си отмъстят на хората.


Ледена епоха 2: Разтопяването“ (2006)
Температурата в света на мамута Мани, ленивеца Сид, саблезъбия тигър Диего и катеричката Скрат се покачва и започва затопляне. За да избягат от наводненията в долината, героите започва щуро пътешествие. В долината има всякакви пързалки и игри. Всичко това е помрачено с версията на един орел, който казва, че идва „краят на света“. Те тръгват към кораб, който ще ги спаси. По време на пътуването Мани, Диего и Сид срещат женския мамут Ели, която се смята за опосум защото е израснала сред опосуми. Накрая за малко да умрат от наводненията, но за щастие се спасяват. Мани и Ели се влюбват.

Ледена епоха 3: Зората на динозаврите
Сид е отвлечен от женски тиранозавър, след като е откраднал яйцата ѝ. Приятелите му се опитват да го спасят в един изгубен под леда тропически свят, обитаван от динозаври.


Ледена епоха 4: Континентален дрейф (2012)
Анимацията е продължение на предищните части. Тук е и първата поява на дъщерята на Мани и Ели - Прасковка, която виждаме като тийнейджър. 

Прочетете още