Любопитни факти за живота на Michael Jackson

Любопитни факти за живота на Michael Jackson
29 Август 2018

Кралят на попа щеше да навърши 60 години днес. Почитателите на Michael Jackson по цял свят обаче не го забравят, а интересът към живота и творчеството му нараства през годините. Един от най-великите артисти на всички времена. Michael Jackson. 

Представяме ви любопитни факти за Краля, които може би не знаете:

Michael Jackson все още държи рекорда за известна личност, дарявала най-много средства за благотворителност. Общата стойност на неговите дарения е повече от 300 милиона долара.

През 1988 година излиза филм за живота на звездата - "Moonwalker". Michael Jackson има издадена книга с поеми, озаглавена "Dansing the dream".

За първи път Michael Jackson се среща с бъдещата си съпруга Лиса Мари Пресли, когато тя е на 7 години, а той на 17 години. Майкъл предлага брак на Пресли по телефона.

Любимият рисуван персонаж на Майкъл е бил Пинокио. Майкъл е притежавал правата върху химна на Южна Каролина.

Michael Jackson измисля и патентова специални ботуши, които позволяват на онзи, който ги носи, да се движи изключително леко, сякаш не го лови гравитацията.

През декември 1982 г. излиза албумът Thriller. Той съдържа хитове като Billie Jean, Beat it, The girl is mine и Say, Say, Say. До скоро Thriller беше и най-продаваният албум в историята на музиката за всички времена.

През 1984 г. Michael Jackson снима реклама на Pepsi. По време на снимките от пиротехниката пламва косата му. В крайна сметка той получава изгаряния по главата втора степен и се налага да се подложи на специално лечение, за да закрие белезите.

Майката на Майкъл е била част от сектата „Свидетели на Йехова“. Той също е бил в нея до 1987 г., когато разбира, че не одобряват видеото към песента „Thriller“.

„Billie Jean“ е първото видео от чернокож артист, излъчено по MTV.

Всъщност Michael Jackson е бил принц. През 1992 г. габонско племе му дава титлата принц Майкъл Джексън Амаламан Анох. Майкъл е бил голям любител на животните. Певецът е имал шимпанзе за домашен любимец. Името му било Бъбълс. Отглеждал си е боа на име Масълс и питон на име Крашър.

Michael Jackson е най-печелившата покойна знаменитост.

Прочетете още