Навиците, които пречат да отслабнем

Навиците, които пречат да отслабнем
Снимка: ThoroughlyReviewed
17 Април 2018

Отново сме в онзи момент от годината, в който въпросът "10 дни срам или половин година глад" става актуален. Да, става дума за диетите, наближаващото море и още нещо. А "нещото" е кои навици ни пречат да отслабнем. 

Един от тях е избягването на мазнините
Свинска пържола, баница с кайма и сланина, плюс малко пръжки... Холестеролът ви НЕ ХАРЕСВА това. Но мазнините не са непременно вредни за организма, дори напротив - има и "добри мазнини", които са ни направо необходими. Това са ненаситените мазнини - тези от ядките, зехтина, рибата, авокадото - полезни са за нашия организъм, така че не се страхувайте от тях.



Страхът от огладняване.
Гладът не е наш враг, а нормална функция на организма. Винаги можете да изядете плод или малко ядки, ако почувствате глад между храненията.

Поглъщането на "още малко храна", след като сте приключили с яденето. На организма му трябват около 20 минути, за да разбере, че е сит.



Подценяването на съня.
Недоспиването вреди много сериозно на диетата ви, особено във връзка с нощния глад.

Смутитата са нещо прекрасно, но не забравяйте, че са пълни с калории. Дресингите влияят по същия начин на диетата ви - добавят калории.

Забраняването на храни.
Това не само, че има обратен ефект, но и действа зле на психиката. Няма нищо лошо от време на време да хапнете малко шоколад или сладолед. 


vesti.bg

 

Прочетете още