Нещата, които вбесяват различните зодии

Нещата, които вбесяват различните зодии
Снимка: hans van den berg
19 Юни 2017

Всеки от нас има различни дразнители, но всичко е свързано и зависи пряка от характера. Въпреки това, гневът и зодиите си сътрудничат тясно, пише data.bg. Убедете се сами:   

ОВЕН - мрази хората, които се опитват да му дават тон в живота.
Също така - натрапчивостта и нахалството. Ако си имате работа с Овен, не му звънете периодично, за да му напомняте за часа или датата на срещата ви, още по-малко пък го притискайте да ви се обажда или му поставяйте ултиматуми - той сам ще реши кога да се види с вас.
Неорганизираността - не пречете на Овена с небрежността и "безхаберието" си, а се придържайте към плана, който той е начертал. Хората, които често мрънкат, молят за помощ или хленчат - да, разбира се, Овенът ще ви помогне, ако имате нужда от това, но към хленчещите хора и тези, които злоупотребяват с отзивчивостта му, той е безкомпромисен!
Авторитарното поведение - опитайте се да се наложите с такова поведение на Овен, но преди това се убедете, че сте се барикадирали надеждно!
Неестествеността - Овните считат, че всичко, с което природата е дарила човека, трябва да бъде съхранено и показано, а не прикривано или променяно.
Хората, които обиждат по-слабите от тях - Овните имат супер изострено чувство за справедливост.
Еднообразието - хората трябва постоянно да изненадват Овена. Aко той почувства скука и еднообразие в общуването, веднага ще ви замени с нов, по-интересен обект.
Спомените за миналото - Овенът е индивид, устремен напред, и чуждите спомени за миналото за него са ненужна информация.  



ТЕЛЕЦ - мрази чуждото вмешателство
Не казвайте на Телеца какво да прави и той няма да ви посочи къде точно да отидете.
Нетърпеливостта - не му се бъркайте и не нервничете, Телецът има свои собствени възприятия за времето.
Липсата на стил - Дрехите трябва да създават някакъв образ, а не просто да прикриват голотата.
Скучните събеседници - Телците по-лесно се отпускат и си позволяват да "бъдат себе си", ако срещу тях седи събеседник с остър и пъргав ум.
Излишната подвижност - Телците не обичат хората, които постоянно жестикулират или правят нещо НЕполезно. Спокойни и рационални по натура, те предпочитат личностите, занимаващи се с нещо полезно.
Суетата - "Oх, какво да облека сега"; "Aма май перчемът на прическата ми се е изместил с 20 градуса..."; "Дали пък не трябваше да се лакирам с един тон по-светъл лак" - всичко това определено НЕ е за Телците.
Хората, които са по-мързеливи от Телците - Телецът по природа е ленив, но да - той ще обгради с грижи за бебе, болен приятел или близък, но не и с човек, по-мързелив от него самия. Приемат го като лична обида.
Прекалената проява на чувства - въпреки, че обичат Любовта, всяка излишна проява на чувства като внезапно мятане на врата на обществено място, постоянното използване на думички като "миличко, бебчо, патенце" и производните им, просто карат Телеца да насочи рогата си към Вас.  



БЛИЗНАЦИ - мразят някой да демонстрира неуважение към тях. Също така и глупостта - с глупаците е скучно, с големите умници - противно. Забавените реакции - нещата трябва да се случват бързо, дори веднага, ако е възможно. Не можеш ли? Разкарай се от пътя им тогава - пречиш!
Хората, които обсъждат и показват недостатъците на Близнаците - Близнаците са идеални по рождение. Това не подлежи на обсъждане. Чуждите дълги разкази - та те самите имат толкова много, което да споделят със света (при това на всички хора поoтделно).
Условностите и рамките - не се опитвайте да ограничавате Близнака или да му поставяте "рамки" - това не само ще запали страшни огньове, но и ще ги накара да ви възприемат като изключително "недъгав" човек.
Прикритостта - малко са нещата, които дразнят Близнаците повече от несподелената информация.
Липсата на енергичност - тези, които са по-слаби от Близнаците, са възприемани като хора "втора ръка".
Истината - истина е, че Близнаците не понасят да слушат истината за себе си, освен ако тя не е прекрасна.

  

РАК - мразят, когато някой им каже да се успокоят.
Мразят още разхвърляния, непочистен и неподреден дом. "Моят дом е моята крепост" - ето защо изпитват силно отвращение, когато някой се отнася към жилището си безотговорно.
Откровеността и споделянето на съкровени тайни - Раците нямат нужда от тайните на другите, така или иначе те няма да споделят своите.
Непрестанните искания - "Ако искаш нещо да бъде свършено хубаво - направи го сам! Мен не ме закачай!"
Хората, каращи Рака да бърза - движението назад е значително по-удобно на Раците.
Бързите решения - Раците трябва да обмислят всичко добре, преди да вземат или не вземат решение.
Изпреварванията на пътя - това заставя Рака да прави маневри, а представителите на тази зодия никак не обичат маневрирането. При това - не само зад волана.  



ЛЪВ - мрази липсата на чувство за хумор - всички трябва да се смеят на шегите на Лъвовете.
Честите вайкания и оплаквания - "Ако можеш да промениш нещо в живота си - промени го! Ако ли пък не - не занимавай целия свят с тегобите си и не се вайкай!" - така разсъждават представителите на зодията.
Алчността - щедрите по природа Лъвове очакват от околните същото поведение.
Хората, които ги карат да се чувстват зависими - котката е капризно, своенравно и свободолюбиво животно. Не може да живее в плен, с ограничения и заповеди. Ако все пак това се случи - мигновено си показва ноктите.
Ревността - Ако сте се влюбили в Лъв или Лъвица, имайте му/ѝ доверие. Ако ли не - търсете си друг/а любим/а.
Да ги притеснявате в неподходящо време - личното време е свято за Лъвовете. Той сам ще прецени кога и кого да потърси.
Съседите - гордите Лъвове ненавиждат клюките, интригите, битовизмите и сплетните.
Грубостта - Можете ли да бягате бързо? Ако отговорът е положителен, то тогава пробвайте да нагрубите Лъв. Мигновено ще ви се прииска да си посипете главата с пепел...  



ДЕВА мрази негостоприемството, тъй като вратите на дома им са винаги отворени за приятели, затова и не прощават, когато те самите не са посрещнати подобаващо.
Житейските съвети и мъдрости - Девата винаги знае всичко, при това по-добре от всички!
Любопитството - "Ако искам, ще споделя. Щом не го правя, значи не трябва да си пъхаш носа там, където не ти е работата" - това би ви казала Девата в прав текст, ако много я подразните, но дори и да не ви го каже, бъдете сигурни, че си го мисли.
Развалените зъби - това предизвиква у Девата тотално чувство на отвращение.
Нахалните деца - "Вдигат толкова много шум!!! Родителите, моля, приберете си чедото, дърпа ми палтото с изцапаните си с шоколад ръце!"
Евтините парфюми - и не само парфюмите. Всичко, което е евтино. Девата обича лукса и до голяма степен е сноб. Ако случайно не е успяла да отгатне, че сте с парфюм за 10 лв. и ви е направила комплимент, в никакъв случай, не се изпускайте да споделите каква всъщност е цената му. Ще ви посрещне онази специфична пренебрежителна усмивка...
Храната, която не е съвсем свежа - никога не гощавайте Дева със салата, която не сте приготвили непосредствено преди сервирането ѝ. Това важи и за останалите пред/ ястия. Ще станете свидетел на едно вяло чоплене в чинията, на едни недотам приятни подмятания, на погледи, изпълнени с укор и съжаление...
Хората, които ги притискат - "Колкото повече искаш от мен, толкова по-малко ще получиш".  



ВЕЗНИ - мразят дрехите, които са мръсни или остарели и като цяло - неспретнатия външен вид (вкъщи може и да е бардак, но личната "опаковка" трябва да бъде висша класа).
Евтините заведения за бързо хранене - "Под моето достойнство е да седна на грозно място, миришещо на хиляди (и неприятни) неща, за да ям шкембе чорба и повяхнала салата".
Равнодушието - "Аз съм толкова прекрасен (прекрасна)! Как може да си безразлична (безразличен) към мен?!"
Грозотата - във всичко! В лицата, в душите, в телата, в жестовете, в интериора, в природата... Светът трябва да бъде прекрасен!
Споровете - "Сред спорещите единият е глупак, а другият е подлец. Не желая да бъда нито от едните, нито от другите."
Хората, които пречат на Везните да живеят така, както те самите искат - "Съдбата си е моя. И само на мен се пада честта да реша - как, къде, с кого, кога. Да живея или да умра. Не ми се бъркай!"
Скучните хора. И скуката изобщо - Везните обичат забавленията. Обичат приятните разговори, разходките, закачките, развлеченията. Скуката ги съсипва.  



СКОРПИОН - мрази повърхностността - Скорпионът винаги се стреми да се докопа до същността. Друг е въпросът какво открива в тази същност...
Неумението да си отмъстиш - Скорпионът е крайно отмъстително и злопаметно създание. Нараните ли го по някакъв начин, можете да бъдете абсолютно сигурни, че рано или късно той ще ви го върне тъпкано. За него този, който прощава, е слабак и страхливец.
Хората, които не споделят неговото мнение - "Съществуват само две мнения - моето и погрешното!"
Лекарите - Скорпионът сам знае (при това винаги) как и от какво трябва да се лекува.
Критиката - "Не осъждай моите постъпки! Гледай своите!"
Липсата на вяра - не е важно в какво - в Бог, в Космоса, в Съдбата, в парите, в свръхестественото или в собственото си могъщество. Според Скорпиона, трябва да се вярва!
Мекушавостта - "Не съжалявай другите, защото и теб никой не съжалява!"
Мечтателите - Скорпионите сами поставят пред себе си реални или нереални цели и ги постигат, независимо по какъв начин. Ето защо безкрайно ги дразнят хората, които вместо да се стремят към целите си, се занимават единствено с изграждането на "въздушни замъци".  

СТРЕЛЕЦ - неизпълнените обещания - "Казал си нещо - направи го! Не ме карай да те чакам!"
Скуката - "Ако не ми е интересно и весело с теб, значи не си достоен за вниманието ми."
Чуждите съвети - "В крайна сметка, никой не те е питал, нали?"
Липсата на информация - не му поднасяйте важна новина в последната минута. Трупате черни точки. И печелите убийствена реакция.
Стрелецът мрази още: закъснели влакове, автобуси и самолети; да пътува във втора класа.
Не общува с хора, които се оплакват прекалено много или хора, които се страхуват да поемат рискове.
Страда много, когато липсват приключения, когато няма адреналин.
Стрелецът ненавижда насилието над животни или да чете за потъпканите човешки права.
Мрази да се обяснява в любов. И още: нестественото, пресиленото, имитацията, монотонността, низкото и подлото, дребнавото, лошите маниери, подлизурството. 



КОЗИРОГ - мрази липсата на показност - "Постигнал си делови успехи - демонстрирай ги! Автомобил, скъп часовник, маркови чанти - всичко, което показва постиженията ти, ще ти помогне да се сдобиеш с още по-висок статут."
Мрази и отсъствието на ясни цели - Козирогът не обича онези, които не са наясно какво точно искат от живота.
Посегателството върху свободата - "Ще ме "закопчаеш" само, когато на мен това ми е изгодно!"
Налагането на приоритети - "Не ми говори какво е важно и какво - не, в противен случай автоматично ще попаднеш във втората категория."
Непредсказуемостта - всичко трябва да бъде планирано за 100 години напред. Ако някой или нещо наруши плановете на Козирога, то той може и да го вдигне на рогата си.
Вмешателството - "Аз не ти се бъркам, ти не ми се бъркаш. Ясно?"
Многословието - ако Козирогът поиска да слуша нечий глас, той ще слуша своя собствен. Излишните обяснения и обстоятелствените разговори го водят до лудост.
Прекалената показност на чувства - ако сте се влюбили в Козирог, то в никакъв случай не се втурвайте да му демонстрирате чувствата си твърде възторжено, емоционално и романтично. Само ще го изплашите. А след това, установил, че е избягал подобно на дива коза, ще се вбеси от постъпката си, обвинявайки за нея кого? Вас, разбира се...  



ВОДОЛЕЙ - мрази ограничаването на свободата на действия и възможността за избор - "Не бъди бариера на пътя ми, защото аз мога да те заобиколя, да те прескоча или просто да мина през теб!"
Рутината - това е смъртен враг за Водолеите! Започнат ли да скучаят, почват да правят всевъзможни глупости, последствията от които често са за сметка на онези, по чиято вина Водолеите са затънали в еднообразие.
Напомнянето за недостатъците - "И сам знам, че не съм безгрешен, но ти пък нямаш право да ми го натякваш!"
Да вземат заем или кредит - "Ще живея с това, което имам. По-добре, отколкото да бъда зависим и задължен."
Крясъците и шума под прозореца (или вдиган от съседите) - когато нещо или някой попречи на Водолеите да спят, те са способни дори на убийство!
Консервативните хора - Водолеите са родени експериментатори и всичко, което им пречи да се движат напред, автоматично се превръща не в опонент, а във враг.
Хората, невярващи в ирационалното - "Това, че вие не сте виждали НЛО, не значи, че аз не съм видял/а!"  

РИБИ - мразят лъжите на дребно - интуицията на Рибите работи безпроблемно, така че дори и най-малката измама ги вади от равновесие.
Неверието в думите им - с пяна на уста Рибите ще се опитат да докажат истинността на думите си, та дори и те самите да не са съвсем уверени в това, което говорят. Тези, които не им вярват или се съмняват в казаното, автоматично се превръщат в кръвни врагове.
Пиянството - отношенията на Рибите с "огнената вода" са сложни, ето защо, ако са успели да станат въздържатели, не могат да търпят пияни хора.
Липсата на знания - "Ако с теб нямаме за какво да си говорим или няма какво да науча, моля, не ми губи времето!"
Несподелените чувства - "Ако аз те обичам, ти просто си длъжен да ми отговориш със същото, в противен случай защо живееш на тази земя?"
Мръсната посуда - малко са нещата, предизвикващи по-голямо отвращение у представителите на тази зодия, от мивка, пълна с мръсни чинии.
Неблагодарността - "Благодарностите никога не са в повече."
Нежеланието да работите наравно с тях - Рибите разсъждават така: "След като аз съм се трудил/а в продължение на 8 часа и съм направил/а чудеса от храброст, то ти би следвало да си сторил същото. Не си ли?! Лентяй!"


Източник: actualno.com

Прочетете още