Нов албум от Michael Jackson на 29 септември

Нов албум от Michael Jackson на 29 септември
12 Септември 2017

В официалния Instagram акаунт на Майкъл Джексън беше публикуван 15 секунден тийзър, в който са показани класическите символи на Хелоуин - черни котки, бухали с червени очи, черен паяк и пълнолуние. Изведнъж, в средата се появяват очите на Майкъл Джексън (и разпознаваемата къдрица на певеца). Видеото озвучено с музика на покойния Крал на попа завършва с надпис "Michael Jackson. Scream ". Според списание i-D, цитирано от Elle, това е нов проект на компанията на певеца - линк ще откриете ТУК.

Детайлите се пазят в тайна, но е известна само датата, на която Scream ще се появи - 29 септември. Представителят на Майкъл Джексън - Джон Бранка заяви:
"Още две съобщения ще бъдат пуснати през следващите две седмици". Бранка отрече слуховете, че Scream ще бъде новият албум с непубликувани песни на Джексън. "Не планираме да пускаме неиздавана музика скоро. Това не означава, че в близко бъдеще не подготвяме интересни новини за вас", споделя той.

Албумът ще бъде колекция с 13 от най-големите и незабравими хита на Краля на поп музиката като „Ghosts“, „Torture“, „Thriller“ и „Dirty Diana“. Излиза в два формата на физически носител – CD и фосфорециращ винил (с премиера 27 октомври) като всеки формат ще включва и специален постер. В допълнение, колекцията „Scream“ включва и нов сингъл като бонус трак – „Blood on the Dance Floor X Dangerous“ - енергичен денс микс от пет песни на Майкъл Джексън, създаден от дуото White Panda.

Миксът „Blood on The Dance Floor X Dangerous“ включва семпли от песните „Blood on the Dance Floor“, „Dangerous“, „This Place Hotel“, „Leave Me Alone“ и „Is It Scary“.



Изборът на песни в „Scream“ отразява творческата визия на Майкъл Джексън за различните му артистични образи, креативността в сценичните костюми и маските, за тъмнината и светлината, за музикалните трансформации. Всяка песен, част от колекцията „Scream“ е забележителна и има своето място в музикалната история: „Dirty Diana“ от албума „Bad“ оглавява сингъл класацията на САЩ в продължение на пет последователни седмица; „Thriller“ е седмият от безпрецедентните седем сингли от един албум, оглавили чарта, а самият едноименен албум („Thriller“) продължава да е най-продаваният албум за всички времена; в колекцията влиза и единственият дует между Майкъл Джексън и сестра му Джанет Джексън – „Scream“.

В подкрепа на новата колекция, Sony Music организира тази есен специални вечери, посветени на творчеството на Майкъл Джексън. Тези събития ще се състоят в Париж, Лондон, Сидни, Берлин, Лос Анжелис и Токио. Програмата ще включва седем късометражни филма от албума „Scream“, както и прожекция на 40-минутния филм към Ghosts. Филмът има само няколко публични прожекции, след премиерата му на Филмовия фестивал в Кан през 1997 година.

Източник: www.billboard.com и meloman.bg

Прочетете още