Опасни родители: приспиване на бебето със сешоар

Опасни родители: приспиване на бебето със сешоар
Снимка: Wonder Woman
15 Март 2018

От известно време насам, по форумите можете да срещнете твърдението, че шумът и затоплянето от сешоар приспиват новородените и дори помагат при колики. Модата, обаче, се оказа опасна и крие огромни рискове за здравето на малките. Бебета попадат в "Пирогов" с изгаряния заради включен до леглото им сешоар. Клипчетата, как се прави, са десетки и можете да ги откриете, качени от родители в интернет. 

От началото на годината в "Пирогов" са постъпили пет деца с различни по степен изгаряния от сешоар - най-често в областта на шията, лицето и ушите. Сешоарът в бебешкото легло е мода от последната половин година, а възможните рискове често се подценяват от родителите. Лекарите са категорични - сешоарът няма място в близост до бебето. Педиатрите подчертават, че затоплянето със сешоар е много опасно, защото в първите месеци от живота си, бебето няма добра терморегулация и при практиката със сешоар, може бързо да се вдигне високса температура, да се получат нарушения в сърдечния ритъм и затруднено дишане.

По данни на "Пирогов", в последните години зачестяват и случаите на деца, получили изгаряния след допир до фитнес уреди вкъщи.

Прочетете още