Пистите в България събрани в онлайн карта

Пистите в България събрани в онлайн карта
rual-travel.com
3 Януари 2017

Нова онлайн карта ще дава възможност на любителите на зимните спортове да се запознаят с възможностите за практикуването им на територията на страната. В реално време от нея ще може да се получава информация за метеорологичните условия на всяка писта, както и за нивото на лавинна опасност. 

Картата е разработена от Министерството на туризма и се намира на сайта на институцията (линк - тук). Информацията за ски курортите ще бъде актуализирана през целия зимния сезон. 

Пилотно в картата са включени пистите на трите ни големи зимни курорта – Пампорово, Банско и Боровец. Те са нанесени на реални карти, с възможност за няколко визии. Включена е информация единствено за пистите, които вече са били категоризирани от министерството. Разделени са на зелени, сини, червени и черни, съобразно степента им на сложност. 



За удобство на туристите са създадени връзки към официалните интернет страници на всеки от курортите с бързи бутони към камерите, които предават в реално време ситуацията на най-посещаваните им писти. 

 

Прочетете още