Полицаи от Варна отключиха кола, за да спасят от жегата затворено в нея кученце

policai-ot-varna-otkljuchiha-kola-za-da-spasyat-ot-jegata-zatvoreno-v-neya-kuchence
5 Юли 2015

Дни след като министърът на вътрешните работи издаде заповед за създаване на зоополиция в България, варненски полицаи показаха завидно усърдие и хуманно отношение в спасяване на  затворено в автомобил кученце.

Какво се случи днес във Варна?

Гражданка забелязва  затворено в паркиран от няколко дни автомобил, кученце -пинчер. Колата е паркирана в Кайсиева градина. Притеснена от топлото време и жегите, гражданката звъни на тел.112  и след точно 5 минути, на мястото пристига патрулен автомобил на полицията. Полицаите виждат в заключената кола кучето, както и че при него няма купичка с вода. Притеснени за състоянието на кученцето, успяват да отключат автомобила. Дават вода на измъченото от жажда животинче и го разхождат на поляната до колата. Пристига и общински екип от звеното за контрол и регистрация на домашните животни -установяват, че кучето не е чипирано и съответно не е регистрирано.



Младеж, свидетел на случката, предлага помощта си и прибира кучето в дома си, докато открият собственика му. Час след това, полицаите се връщат - явно успели да открият собственика и да се свържат с него. Колата се оказва служебна, а собственика на кучето е дошъл на почивка във Варна. Пред служителите на реда, той дал обяснения, че кучето било в колата само вечер, а през деня било с него на плаж.

Кучето е върнато на собственика, след като обаче на същия му е направен акт за три нарушения на закони и наредби.

Историята приключва благополучно, благодарение на бдителни граждани и на всеотдайни полицаи от варненското 3-то РПУ!


Източник: ovarna.bg
 

Прочетете още