Силни имена от световната музикална сцена скоро и в България!

Силни имена от световната музикална сцена скоро и в България!
Снимка: Eddy BERTHIER
4 Юни 2017

Остават броени дни до едно от 100-те най-големи франкофонски събития в света. След фурора миналата година, когато на сцената на фестивала Франколи в Благоевград се качиха ZAZ, Нувел ваг, Gipsy Kings, Patricia Kaas и Bob Sinclar, това лято организаторите отново са заложили на силни имена. 

Публиката ще се наслади на кадифения глас на световноизвестната френска соул певица от африкански произход - Imany. Гости ще бъдат и музикантите от електро суинг банда Parov Stelar, известни с изключителната атмосфера и контакт с публиката, което прави шоуто им невероятно забавление.

Третото издание на Франкофоли ще бъде на 17 юни. Входът отново ще е свободен за всички жители и гости на Благоевград.

"Франкофоли се провежда за трети път в Благоевград и, смея да твърдя, вече се превърна в едно от най-значимите културни събития в България. Страхотно е да виждаме как градът се преизпълва с хора във фестивалните дни. Идва публика от цялата страна.

И тази, и миналата година, хотелите - с около 7 хил. места общо, са с пълна заетост още месец и половина преди събитието. Без излишна скромност ще кажа, че градът ни прилага успешен модел на културен туризъм. Стимулираме местната икономика и развиваме Благоевград като туристическа дестинация. Миналата година TV5 Monde посвети едночасово предаване с репортажи от Благоевград и фестивала.", коментира Христина Шопова - заместник кмет на Благоевград по културните политики.


Източник: vesti.bg

 

Прочетете още