Служители на Пътна сигнализация - Варна, спасяват куче

Служители на Пътна сигнализация - Варна, спасяват куче
cloudfront.net
15 Август 2017

Предай нататък добрата новина - сподели тази история. Имаме нужда от повече такива чисто човешки моменти и постъпки, които да ни връщат вярата в доброто :) Разказът е на Анита Данова (линк - тук)

"Искам да споделя радостта си от това да стана директен свидетел на човешката доброта. Точно вървях по околовръстното срещу автосервизите, когато видях няколко човека да се суетят около голяма яма пълна с вода и оградена от ВИК с мрежа и ленти. Оказа се, че куче е паднало в ямата и се е омотало около маркуч точно по средата й. Кучето скимтеше и с всички сили се опитваше да се задържи над водата.



Екип от хора на пътна сигнализация, който поставя маркировка на пътя, са го забелязали и се опитваха да му помогнат, заедно с един човек от съседните магазини, но беше много трудно, тъй като маркуча беше омотан около врата на кучето и първите опити да го размотаят и да му подадат нещо, за да се изкачи, бяха неуспешни.



Един от хората на пътна сигнализация видя, че животното се уморява и без колебание се хвърли във водата, която се оказа няколко метра, доплува и освободи животното. Не всеки би направил това и би рискувал, за да спаси друго същество. Водата наистина е дълбока и беше трудно измъкването след това и на кучето, и на човека.

Разбрах, че лицето се казва Живко Маринов и искам да благодаря на него и няколкото човека, които направиха деня ми по-хубав и искам повече хора да разберат за тяхното добро."



Браво, Варна! 

Прочетете още