Съветите на Google за впечатляващо CV

syvetite-na-google-za-vpechatlqvashto-cv
Снимка: Karen Batchelor
17 Април 2015

За новонавлизащите на пазара на труда студенти или за всеки, който си търси работа, е от изключително значение да знае как да напише CV-то си, така че да се представи по най-добрия начин пред работодателя. Съветите в това отношение са добре дошли за всеки. А какво по-подходящо от напътствията на един от гигантите на пазараGoogle.

Ето и ключовите неща, на които трябва да обърнете внимание при писането на CV-то си, представени от изданието Time.com. Съветите са дадени от Ласло Бок, който отговаря за наемането на над 100 служители седмично в Google.

Бъдете конкретни в своето CV.

Бок посочва, че много от автобиографиите, които получава, са прекалено неясни. Вместо това CV-то трябва да предава точна информация за предишния трудов опит, който би „подкрепил“ постиженията на кандидата.

„Много хора биха написали автобиография по този начин: „Пише статии за New York Times”. По-добрият начин е следният: „Имам над 50 публикувани материала в сравнение със средното ниво от 6 материала на ден, в резултат на вникване в същността на информацията през последните три години“, обяснява Бок.



Посочете по-трудните курсове и обучения, вместо отлично взетите.

Според него по-ниската оценка при по-предизвикателен и труден курс или обучение може да се окаже по-впечатляваща за работодателя, отколкото звездните резултати при по-лесен урок.

При интервюто за работа обяснете как мислите.

Точно както при писането на CV и при интервютата се изисква конкретизация на уменията. Работодателят иска да знае как потенциалният служител мисли и иска да види дали е подходящ за решаването на проблеми в съответната работа.

Това, което иска да чуе бъдещият ви шеф започва с една от следните фрази: „Ето това е умението, което искам да демонстрирам“, „Ето я историята, която демонстрира това“ или „Ето как тази история доказва умението ми“. Използването на този метод показва възможността на кандидата да мисли логично и да оцени своите собствени постижения по критичен начин.

Повече може да прочетете на econ.bg

Прочетете още