Тези мъже са по-атрактивни за жените

Тези мъже са по-атрактивни за жените
hdwallpapersrocks.com
24 Април 2017

Креативните мъже, дори и да са несимпатични, изглеждат по-атрактивни в очите на дамите, установи проучване, цитирано от Франс прес. Според автора на изследването - Кристофър Уоткинс от шотландския университет "Албърти", творчески настроените представители на силния пол, с грозновати физиономии, предизвикват същото привличане като красавците, които обаче не са надарени с креативност.

В рамките на експериментите доброволци трябвало да оценят колко атрактивни са осем мъже и осем жени. Едната група била натоварена да даде оценка, основавайки се единствено на външността. Другата група взела предвид и креативните заложби на участниците.

От тестовете станало видно, че мъжете, възприети като неатрактивни, получават по-високи оценки за привлекателност, щом проявят въображение и творчество. Разбира се, най-много точки събрали красивите и креативните персони.

При снимките на жените резултатите се оказали по-обезсърчителни. Грозните жени продължавали да се възприемат като грозни, независимо от степента на тяхната креативност.

Прочетете още