Това е най-желаната професия от учениците

Това е най-желаната професия от учениците
Снимка: James Baker
15 Септември 2017

Информационните технологии (ИТ) са бранш, който въпреки кризата, продължава да се развива добре, както по света, така и у нас. Стартовата работна заплата в ИТ сектора е значително над средната за страната ни, а редица млади хора се ориентират към професионално развитие в тази сфера.

За първа година ТУЕС участва в класацията за най-желаните училища в София от седмокласниците и заема 4-то място като измести Испанската езикова гимназия.

“Интересът към училището през последните години е огромен. За едно място се борят между 6-7 кандидатстващи. Учениците ни показват изключително високи резултати на различни състезания и олимпиади. На националното състезание по Компютърни мрежи през изминалата учебна година в първите 20, 18 от учениците бяха от ТУЕС“, заяви директорът на учебното заведение  доц. д-р инж. Стела Стефанова.

Броят на младите момичета, които искат да стана ИТ специалисти също нараства и те бързо успяват да се реализират в бранша.



Според последни проучвания, родителите на успешните деца оценяват преди всичко усилията, които наследникът им е положил, а не се фокурисат върху провала. Те не позволяват на стреса от ежедневието да пречи на взаимоотношенията вкъщи и учат детето си на математика от най-ранна възраст. Децата, които успяват в живота, имат работещи майки, според изследване на Harvard Business School. Те показват по-голямо старание в училище, впоследствие било по-вероятно да заемат ръководна роля и да печелят повече пари на по-късен етап. 

 

Прочетете още