Това се случва с лицето ви ако спите по-малко от 8 часа на нощ

tova-se-sluchva-s-liceto-vi-ako-spite-po-malko-ot-8-chasa-na-nosht
Снимка: peasap
26 Май 2015

Ако сте от хората, които смятат, че да оцеляваш на ръба на недоспиването е геройство, след като прочетете това, вероятно ще промените мнението си. 

Sarah Chalmers е станала доброволец в проучване на Daily Mail по проблемите с недоспиването. Идеята е да се покаже какво се случва с тялото ни, когато го подложим на стреса от малко сън, съответно и по-малко почивка за мозъка ни. Резултатите, разбира се, са тревожни. 

Като част от експеримента, 46-годишната майка на 3 деца, е била подложена на предварително сканиране на лицето за анализ на качеството на кожата й. 

Първата нощ й е било позволено да спи само 4 часа и на следващият ден е забелязала, че състоянието й като цяло клони към разконцентрираност и незаинтересованост към разговорите в работата.

"До 3 следобед бях изхабила страшно много енергия, чувствах тялото си отпаднало като след махмурлук."

Вторият етап от експеримента включва условието през следващите 6 денонощия да има само по 6 часа сън, без да прекъсва ходенето си на работа. И разбира се, резултатите не закъсняват.



"After just 30 hours sleep in the past 120, my pores have more than doubled in size and the red areas have increased by 50 per cent. No wonder my husband declares: 'You look lousy'," she said.

"За последните 120 часа, съм имала само 30, през които съм спала, порите ми се разшириха, а по лицето ми се появиха и доста червени петна. 
Нищо чудно, че съпругът ми заяви, че изглеждам отвратително. Под очите ми се появиха добре забележими тъмни кръгове."


"За капак на всичко, на брадичката ми се появиха и няколко петна."

И без проучвания, ще ви уверим, че 8-те часа сън на денонощия са абсолютно задължителни, ако искате да имате достатъчно енергия, за да сте ефективни през следващия работен ден. Разбира се, не забравяме, че почивката за мозъка е важна и за красотата ни : )

Прочетете още