What's Up може да предостави телефонния ви номер на Facebook: вижте как да спрете това

What's Up може да предостави телефонния ви номер на Facebook: вижте как да спрете това
theneweconomy.com
30 Август 2016

Личните настройки на What's Up се променят, но за съжаление, това няма да доведе до нищо добро. Телефонните номера на потребителите в What's Up ще бъдат предоставени като информация на Facebook. Това ще позволи на социалната мрежа да изпраща покани за приятелство на хора, с които общувате в What's Up. И разбира се, това ще позволи на Facebook целенасочено да засипва с определен тип реклами What'Up-потребителите. 

За щастие, има начин да избегнете всичко това. Трябва да реагирате бързо, защото ще имате само 30-дневен срок да се откажете от възможността телефонният ви номер да бъде споделен с Facebook. What'sApp се опитва да прикрие тази опция, но вариантите са два. Намират се в "Често задавани въпроси" / FAQ и работят за Android & iOS. 

Вариант 1: Прочетете общите условия
Когато свалите най-новата версия на WhatsApp, ще забележите съвсем нови правила за използване. Щом ъпдейтът на приложението завърши, на екрана ще се появи съобщение, на което не бива да отговаряте положително (с "Agree"). Скролнете до края му и махнете отметката, в която е отбелязано, че WhatsApp ще сподели телефонния ви номер с Facebook. 

Вариант 2: Влезте в настройки
Ако все пак вече сте направили необходимия ъпдейт на последната WhatsApp версия, влезте в настройки. Изберете "Äccount". Точно тук ще намерите нова опция, която гласи: "Share my account info" / "Сподели информацията от профила". Махнете отметката и сте готови. 

Прочетете още