Years & Years снимат в България

years-and-years-snimat-v-bylgariya
YouTube
5 Октомври 2015

Квартал "Ботунец" е известен предимно с ромското си население. Преди месец той стана снимачна площадка за най-новия клип на британците Years&Years към песента Eyes Shut, който вече е гледан над 1 млн. пъти в интернет. Видеото е дело на режисьора Чино Моя, чийто стил идеално пасва на вида на ромския квартал.

Продуцентите от британска страна избират именно нашата страна заради няколко неща:

* mърво – да, локацията се доближава максимално до желанието на режисьора и концепцията, която следва;

* второ – екипа, с който работят тук, е изключително професионален

70 души са заети с организацията и осъществяването на видеоклипа, от които само режисьорът и операторът не са българи. Всички – каскадьори, актьори, технически екип и др., са от наша страна. Виктор Велков е продуцент на видеото от българска страна. Разказва, че за три дни са подготвили всичко – декори, хора, среда, а за два дни са заснели кадрите.

„Подготвяхме коли, изгорени, обърнати, изсипваха се камъни, боклуци, изграждаха се малки постройки и клетки. В клипа не трябваше да има хора по балконите, беше доста трудно, но със сериозен екип, подготовка и организация, успяхме да преместим хората отляво на поляната и да не висят по балконите", обяснява той. Това се оказало и най-трудоемкото занимание – да държат хората далеч от прозорците, за да не надничат. На жителите на Ботунец заснемането на такава продукция не просто им било интересно, но и познато. Серафим разказва, че досега родното му място е било снимачна площадка поне 6-7 пъти.

Блок 14 и 15 безспорно добиха световна популярност. Според Цонка Димитрова, която живее в квартала, това е абсолютно заслужено. По думите ѝ тук живеят в мир три етноса и имиджът „гледка като от края на света" изобщо не я притеснява. Даже се радва, че кадри, снимани в столичния квартал, са гледан над 1 млн. пъти от хора от цял свят.

Момчетата от групата Years&Years, начело с вокалиста Оли Алекзандър, са се разходили из София и дори харесали още няколко локации за бъдещи проекти. Обещали на екипа, че ще се върнат отново в България! За най-запалените им фенове остава надеждата, че този път няма да е само за снимки, а и за самостоятелен концерт!

 

Years & Years - Eyes Shut

Прочетете още