За хората, които изхвърлят. За хората, които осиновяват. За кучетата, които вие спасихте!

za-horata-koito-izhvyrlqt-za-horata-koito-osinovqvat-za-kuchetata-koito-vie-spasihte
Снимка: Philip Male
29 Март 2015

Тази статия няма да бъде безлична, защото зад нея стои някой, който знае, че човек има едно сърце – и за хората, и за животните.

Тази статия не е за онези, които изхвърлят кучетата си, за да ги намерят хората от първото изречение. В тази статия някой ще изрази искреното си неразбиране или с други думи казано -  ТОТАЛЕН ОТКАЗ ОТ РАЗБИРАНЕ на хората, които се отказват от кучетата си... (днес имате куче, утре ще имате дете, а през цялото време имате и съвест - нали не забравяте?).

Тази статия е за всички онези, които не съпоставят бездомните кучета с децата, лишени от родителски грижи.
Тази статия е за хората, които не осъждат правенето на добро под каквато и да било форма.
Тази статия е за хората, които имат време да надскочат себе си и ежедневните си грижи, в името на някой, чието БЛАГОДАРЯ се чете в погледа, защото за такава благодарност няма думи.

Да, тази статия е за теб!

Защото доброто няма граници. И звучи еднакво на всички езици. Изглежда еднакво. Усеща се еднакво. И обикновено, маха с опашка :))

Благодарение на ВАС, нашите късметлийски кученца – Енджи 1 и Енджи 2, живеят щастливо в Германия и Италия! А Ари и Рей - в Пловдив и Стара Загора.
Голямата и добра Дара, замина за Русе.

В немски дом се шири първият ни радио-любимец. Знаете ли, че беше изхвърлена на трамвайната линия на бул. Цар Борис III в София, а на спирката имаше хора, които дори не я поместваха от опасното място. И това се случва в 6 сутринта. Какъв по-хубав начин да започнеш деня си...



Тази гигантска хубавица, беше намерена на кучешка поляна в Овча Купел. Изхвърлена с бебето си, което не успяхме да хванем, но тя намери място в хубаво семейство от Русе. Дара стана глезана!

 

В страната на Ромео и Жулиета, но в дома на българка и италианец, живее второто ни радио-съкровище. Намерихме я на връщане от тиймбилдинг – с мрежа на врата и явно душена, с извадено оче, безобразно слаба и ужасена. С ваша помощ, късметът й се усмихна широко и в края на миналото лято, тя замина за Италия.



След като е изхвърлен заради проблемно поведение, той беше минал през няколко приемни семейства - предаван от врата на врата с обяснението, че куче с характер като неговия, е трудно за отглеждане. Ами то и с хората е така. Но на тях сме склонни да прощаваме странностите, докато при кучетата слагаме черен печат: негоден за осиновяване. Вие избрахте това да не бъде така за Ари и той намери най-яката двойка в Пловдив : )



Рей е куче, което няма как да не обичаш, защото той може да те обича като за 3 кучета. Мил, гальовен, безумно сладък! Раздава целувки като за последно и подскача като сърна. Той е смешен, защото не е от най-добре координираните, но още расте и с времето това ще бъде усъвършенствано. Той е игрив. И да, изхвърлен на улицата. Най-вероятно е продаден за бебе-боксер, след като станало ясно, че момчето не е чистопородно. Озовал се във ветеринарния кабинет на Лесотехническия университет в София, където се срещна и с нас. И да, той намери най-хубавия дом в Стара Загора.





Тази статия е за хората, които обичат щастливия край. Ние се борим за него, винаги! Но най-много от всичко се надяваме да не намираме повече изхвърлени кучета. Гледайте любимците си - те заслужават щастие, топлина и обич точно толкова, колкото всяко друго същество на планетата.

Доброто се измерва с моментите, за които не стигат думи. Ние нямаме думи, за да благодарим на хубавите хора, които подават ръка в трудни моменти. Нека има повече като ВАС!

Прочетете още