Задава се краят на Aerosmith

Задава се краят на Aerosmith
Снимка: Mauge
28 Юни 2016

„Аеросмит“ потвърдиха, че групата се разпада след 46 г. творческа дейност и обявиха прощално турне през 2017 г., съобщава списание NME, цитирано от vesti.bg

Правим прощална обиколка, защото настъпи времето, заяви фронтменът на групата Стивън Тайлър. Според него в света са останали само две рок банди, които имат отдавнашна история и са съхранили в голяма степен оригиналния си състав - „Аеросмит“ и „Ролинг Стоунс“.

„Аеросмит“ е основана през 1970 г. в Бостън, щата Масачузетс. Последният албум на групата - „Music from Another Dimension!“ - излезе през 2012 г.  Фронтменът на "Aerosmith" още през април намекна в интервю за сп. "Ролинг стоун", че концертната обиколка през 2017 г. ще бъде прощална. 

Коментарите на Стивън Тайлър идват само няколко месеца след като китаристът Брад Уитфорд също сподели, че не изключва възможността за "пенсиониране" на групата. "Aerosmith" за последен път се изявиха заедно през септември миналата година. Уитфорд впоследствие разкри, че останалите членове на групата са имали желание да тръгнат на турне през 2016 г., но Стивън Тайлър е искал да остане в студиото, за да довърши работата по новия си самостоятелен проект. Водещият китарист на "Aerosmith" Джо Пери вече има успешни изяви извън групата като член на формацията "Холивудски вампири" заедно с шок рокаджията Алис Купър и актьора Джони Деп.

"Аеросмит“ е групата с най-големи продажби в историята на американския рокендрол с албуми в тираж над 150 милиона копия по целия свят. Само в САЩ са продадени 66,5 милиона записи. Освен това държат рекорд за най-много златни и мултиплатинени албуми за американска група. Легендарните рокаджии имат 21 хита само в класациите на САЩ и множество награди и отличия, част от които: 4 награди "Грами", 12 награди "Ем Ти Ви Видео мюзик ауордс" (MTV Video Music Awards), 6 награди "Билборд" и много други. "Аеросмит" са носители и на наградата Соул Трейн за „Най-добър Рап Сингъл” на версията им с Run DMC - “Walk This Way”. 

 

Aerosmith - Crazy

Прочетете още