Защо успешните двойки не афишират щастието си в социалните мрежи

Защо успешните двойки не афишират щастието си в социалните мрежи
trendycovers.com
20 Март 2021

Социалните мрежи са сърцевината на нашия живот! Поне от едно известно време насам. И ако някой не обновява статуса или настроението си най-малко по веднъж на ден, вероятно е редно да се притесняваме дали всичко с него е в реда на нещата ;) Дано сте доловили иронията :)) 

Стремежът да се покажем в най-добрата си светлина в очите на другите, не се е променил много през вековете. Начинът, по който околните ни виждат, до голяма степен формира начина, по който ние самите се определяме според общоприетите норми.

Това се отнася с пълна сила и за личните ни взаимоотношения. Ако можем да си докажем, че останалите виждат връзката ни като щастлива и успешна, ние се чувстваме още по-доволни.

Истината е, че когато сме наистина доволни от живота, рядко показваме това със снимки в социалните мрежи. Това не означава, че не правим неща или не посещаваме места, или не срещаме хора, или не се влюбваме. Означава, че животът ни е толкова динамичен и интересен, че не искаме да се откъсваме от същността, за да запълваме време с "дреболии".  Когато една двойка е щастлива, тя не се нуждае от външно оценяване, за да почувства щастие. Радостта на двама души се изразява в това да са заедно, а не постоянно да публикуват, че са заедно. Не е нужно да използвате партньора си, за да се доказвате пред света. Оказва се, че има обратна пропорционалност между състоянието на една връзка и постоянното актуализиране на състоянието й в социалните мрежи. 

В заключение изследвания показват, че хората, които използват социалните медии по-малко, са и по-щастливи.

А кое прави една двойка още по-успешна, вижте в следния списък: 

Успешните двойки не се боят от скандалите 
Двойките, при които има разбирателство, често се карат и спорят. Но за разлика от хората, които действително не се разбират, успешните партньори не се притесняват от кавгите. Изглежда, те са осъзнали, че спорът понякога е единственият начин да се реши даден проблем.
Какъв е начинът, по който щастливите партньорства спорят? Те не "клинчат" от темата, изслушват се, обясняват се и накрая вземат решение. Методите им никога не включват удари под кръста и премълчаване на собствените възгледи. Те успяват да формулират своето отношение към нещата пред другия и вярвате или не, често след скандала положението изглежда все едно никога не са се карали.



Те се извиняват и се съвземат бързо от караниците 
Въпреки, че щастливите двойки не се притесняват да прекарат дори цяла нощ в спорове, те се съвземат доста бързо от конфликта. Тези партньорства не таят омраза или ярост, не се цупят дни след караницата, не се възмущават и не подемат отново същата битка малко по-късно. Успешните двойки действително не са заинтересувани да губят времето си в хапаници. Те знаят, че когато кавгата приключи, е време да се извинят, защото осъзнават, че извинението е от голямо значение. Извинението възвръща уважението, емпатията и издава факта, че сте слушали партньора си.



Те разчитат един на друг 
Щастливите двойки са заедно заради комфорта, подкрепата и съветите, които могат да си дадат. Партньорите уважават мнението на другия и вярват, че са били разбрани. Тези двойки знаят, че през каквото и да минат, другият ще ги разбере. Или поне ще се опита. В успешните връзки няма гордост и его. Хората знаят, че не могат да се оправят с всичко в живота сами. Вместо това споделят, дискутират, питат и отговарят. Те са партньори, адвокати един на друг и приятели, независимо от всичко.

Не сравняват своята връзка с тази на други двойки 
Щастливите партньорства уважават своите особености и естествено разбират, че честотата на споровете на другите около големината на сватбения им пръстен, няма нищо общо с тяхното щастие. Техният успех се измерва единствено с мнението им един на друг за връзката.



Имат общ любовен език 
Щастливите двойки осъзнават, че партньорите имат различни нужди, приемат "любовния" код на партньора и се опитават да го спазват. Също така са честни и отворени отностно своите собствени любовни нужди. 



Грижат се за себе си и за двойката 
Успешните двойки знаят, че основното е да се грижат един за друг и заедно с това - да се грижат за двойката. Те не оставят своите собствени емоции да развалят връзката.



Не оставят миналото да им попречи 
В успешните отношения, хората обиконовено познават бившите на своя партньор, лудите си преживявания, неприятните епизоди. Но това определено не им пречи за техните настоящи отношения. Те оценяват високо бившите на своите половинки и колкото и да е парадоксално - ги харесват, защото са направили партньора им такъв, какъвто е днес. 

Знаят как да си почиват един от друг 
След тежък ден, или по време на сериозен стрес и натоварване, хората, които имат успешни връзки, не се боят да признаят, че искат да останат сами от време на време. За тях дори това е абсолютно наложително. Партньорите разбират, че понякога, за да си поемеш дъх от ежедневието и дори от самата връзка, е необходима почивка. Успешните двойки се чувстват добре със своите различния, без това да обижда другия. В тези случаи, когато по-затвореният човек иска да си остане вкъщи, не е необходимо другият да чувства вина. Успешните двойки са достатъчно уверени един в друг, за да приемат различията си.

Прочетете още