21 кратки характеристики за зодия РАК

21 кратки характеристики за зодия РАК
Снимка: Rawpixel Ltd
27 Юни 2022

Тези от вас, които са родени под този уникален знак, знаят, че често им се приписват черти като свръхемоционалност и раздразнителност. Истината обаче е, че зад тази чувствителна душа се крие един много сложен и интересен характер, който днес ще се опитаме да ви представим в 21 кратки характеристики.

Седнете удобно и се пригответе да бъдете пренесени в чудния свят на представителите на зодия Рак:

1. Раците ще ви прочетат като отворена книга. Те притежават природната дарба да разбират само с един поглед кога някой е искрен с тях или се опитва да ги измами. Интуицията им действа безотказно, затова е добре да се осланят на нея във всяка една житейска ситуация.

2. Раците са страстни любовници. При тях емоцията е голяма и действат импулсивно, което ги прави изключителни любовници. Дори Казанова би им завидял, ако случайно ги наблюдава през вратата на спалнята.

3. Раците имат дълги периоди на страдание. Чувствителната им натура изключително трудно преживява разделите и може да мине доста време, преди да се хвърлят в обятията на някой друг, дори и само за утеха. Предпочитат да изживеят мъката си и само когато са готови да продължат напред, допускат нов човек до себе си.

4. Раците са безкрайно щедри. Ако имате близки приятели или роднини Раци, знаете за техния навик да се появяват винаги с огромни пакети подаръци с повод и без повод. И причината не е, че се чувстват задължени да го направят. Не, те просто се зареждат от усмивката, която този малък жест предизвиква у вас.

5. Раците са неразгадаеми и потайни. Истинска енигма за останалите на пръв поглед обикновени зодиакални знаци. Или ги приемате такива, каквито са, или не. Само не се опитвайте да ги разгадаете, това няма да завърши добре и за двама ви.

6. Раците се привързват силно към хората, които обичат. Те обожават да се чувстват желани и необходими за близките си, а меката им и чувствена природа привлича околните като магнит. И хоп! Докато се усетите, сте се привързали един към друг като с невидими стоманени нишки. Четете още: 21 тайни за характера на Телеца

7. Раците са спокойни и приятни за общуване ... докато не бъдат провокирани. Да общуваш с Раци е удоволствие и вълшебно преживяване, но това в никакъв случай не означава, че ще позволят да им се качите на главата. Ако ги провокирате, се пригответе да бъдете поставени на мястото си по начин, който само Раците владеят.

8. Раците могат да изпитват светкавична смяна на настроенията. Безкрайно емоционалната им натура ги прави изключително неустойчиви в техните настроения. Събуждат се една сутрин и се чувстват слънчево и прекрасно, но до вечерта сигурно ще са сменили още няколко сезона в душите си. Така че при тях денят определено не се познава по сутринта.

9. Раците са най-добрите приятели. Раците са добри слушатели, но преди всичко са готови да зарежат всичко и да станат в 3 през нощта, за да помогнат на приятел в нужда.

10. Раците са сантиментални. Мил жест, стъпки в пясъка, разрошени коси, вярност. Всичко докосва сърцето на един Рак и вълна от емоции се надига в душата му, а сълзите бликват като дълго пазени извори на тъга и щастие едновременно.

11. Раците не се забъркват в мимолетни връзки. Раците обичат интимността и отдадеността на дългите връзки и рядко може да ги видите в компанията на временни ухажори. Те не си губят времето с подобни „четки“ на егото, защото знаят истинската стойност на нещата от живота.

12. Раците превръщат всяка къща в дом. Домът на един Рак е неговата крепост и няма друго място на света, на което да се чувства по-сигурен и спокоен. Ако влезете през прага на един дом и той е едно от най-чистите, подредени и уютни места, на които сте били, то неговият собственик със сигурност е зодия Рак.

13. Когато Раците са нещастни, те се дистанцират от околните. Дори да е нещо дребно, в главата на Рака то е с гигантски размери. Затова очаквайте дори когато е ядосан за нещо незначително, да изгради стени около себе си, които освен ако не сте Хълк, не ви препоръчваме да разбивате.

14. Раците не понасят „надувки“. Много малко са хората, с които Раците не умеят да общуват, но ако сте нахакан самохвалко, който се опитва да им казва какво да правят, определено не сте познали с кого си имате работа.

15. Раците са стеснителни в определени ситуации. Ако не познават добре човека насреща, Раците не обичат да се разкриват напълно и отстрани може да изглеждат леко срамежливи. Само им дайте малко време и ще се покажат в целия си блясък. Четете още: Хороскоп на седмицата: Телците откриват голямата любов

16. Раците имат уникално въображение. Мечтатели по природа, умът на раците не познава никакви граници. Те са изключително отворени за нови идеи и винаги подхождат задълбочено към всеки един аспект от живота.

17. Раците не забравят лесно обидите. Раците изповядват максимата, че трябва да се отнасяш с хората така, както искаш да се отнасят и с теб, но ако някой наистина ги нарани ... не очаквайте скоро да му бъде простено или забравено.

18. Раците са силни и устойчиви. Те могат да са чувствителни и емоционални, но не бъркайте тези им характеристики със слабост. Дори напротив, това е една от най-устойчивите зодии, която ще оцелее независимо през какви трудности я поставя животът.

19. Раците инстинктивно защитават хората, които обичат. На първо място в света на Рака стоят семейството и близките им. Затова не си и помисляйте да нараните който и да било от тяхната фамилия, защото ще бъдете преследвани и отмъстени, ако ще това да им струва и живота.

20. Раците са комплексни индивиди с много лица. Трудно е да дефинираме представителите на зодия Рак с една дума. Толкова многопластов е техният характер. Тъкмо си мислиш, че си ги опознал и знаеш с кого си имаш работа, когато те се показват в коренно различна светлина и тотално объркват първоначалната ти представа.

21. Раците са безкрайно състрадателни. Едни от най-грижовните представители на зодиака, това са Раците. Истински емпати, те без грешка на секундата разбират, ако някой техен близък се чувства зле и ще направят всичко възможно, за да го утешат. Изключително земни и любящи, те перфектно умеят да се поставят на мястото на другия и никога не забравят от къде са тръгнали.

Известни личности, които са зодия Рак: Васил Левски, Петър Дънов, Иван Вазов, принцеса Даяна, Рубенс, Хемингуей, Луис Армстронг, Никол Шерцингер, Том Круз, Мерил Стрийп, Робин Уилямс.
 

Прочетете още