Изпълнителният директор на TESLA отрича COVID-19 и нарушава карантината

Изпълнителният директор на TESLA отрича COVID-19 и нарушава карантината
27 Май 2020

Главният изпълнителен директор на Tesla, Илън Мъск, потвърди, че компанията му за електрически автомобили започва да работи на пълни обороти. Това е директно нарушаване на закона в Калифорния в момента. Мъск заяви, че той лично ще присъства на обекта и заяви: „Ако някой трябва да бъде арестуван, нека това да бъда само аз“.

Мъск прекара изминалия уикенд в това да отрича заповедите за самоизолация, наложени в щата още през средата на март. Още тогава Tesla се опита да се противопостави на наредбите, но в крайна сметка фабриката прекрати своята дейност на 23 март.

Мъск твърди, че в заповедта, издадена от губернатора на щата Гавин Нюсъм, има вратичка, която позволява на Tesla да продължи работата си. Дори в последната събота подаде документи за завеждане на дело срещу окръга. В понеделник Нюсъм заяви, че представители на щата и Tesla са провели „много конструктивни преговори“. По неговите думи компанията за електромобили може да отвори врати „още през следващата седмица“. Според New York Times официалната дата за подновяване работата на завода е била 18 май. Това обаче е, преди Мъск да подаде документите за делото.

Tesla започна работа още през миналия уикенд и уведомява всички работници да се приготвят за връщане във фабриката. На служителите, които се чувстват некомфортно да работят в тези условия, е била предложена опция да останат по домовете си, като вземат неплатен отпуск.

 

Прочетете още