Уил Смит става на 52!

Уил Смит става на 52!
Снимка: celebrityabc
25 Септември 2020

Чаровният американски певец и актьор Уил Смит е роден през 1968 г. във Филаделфия, щата Пенсилвания. Той е един от малкото, които са постигнали успехи в три от основните американски индустрии – филмовата, телевизионната и музикалната. Снимал се е в над 30 филма.

Едни от най-запомнящите му превъплъщения са във филмите „Мъже в черно“, „Преследване на щастието“, „Ханкок“, „Аз, роботът“, „Али“, „Този див, див Запад“ и много други. Значимо място в музикалната му кариера заемат четирите награди Grammy (от 1988, 1991, 1997, 1998 г.). Има и няколко номинации за най-престижната филмова награда – Оскар.

Истинското му име е Уилард Кристофър Смит Младши. Още като ученик получава прякора „Принц“, тъй като има способността винаги да се измъква по особено чаровен начин от неприятностите. От малък се увлича по рапа и прави дует с DJ Jazzy Jeff, който наричат DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. До средата на 90-те Смит развива професионална рап кариера, но постепенно се пренасочва към киното.

През 1988 г., когато Уил е едва на 20 години, печели първата си награда Grammy за най-добро рап изпълнение. В началото на 90-те актьорът се снима в ситкома „Принцът на Бел-Еър“, където малко или много играе себе си. Освен с музикалната и филмовата си кариера, Смит е известен с това, че често пише музиката за филмите, в които участва.

Вкарва фразата „Aw, hell no!“ във всеки свой филм, така както преди него прави Арнолд Шварценегер с „I’ll be back!“.

 

 

Прочетете още