Защо днешните 30-годишни изглеждат по-млади в сравнение с тези преди тях

Защо днешните 30-годишни изглеждат по-млади в сравнение с тези преди тях
Снимка: @VanveenJF
15 Юни 2021

Забелязали ли сте, че 30-годишните преди са били възприемани за улегнали жени и са изглеждали като такива? Било е също по-лесно 20-годишните да бъдат различени от тези с 10 години по-големи от тях.

Днес редица жени на 30 могат да ни изненадат с това, че са на толкова, тъй като вече няма голяма разлика между външния вид на 20 и 30-годишните. Според едно британско изследване от 2010г., младостта ни приключва на 35, а старостта започва на 58. Затова 30-годишните могат все още да считат себе си за млади.

Bright Side събра няколко обяснения на мистериите на тази възраст и защо модерните жени изглеждат по-различно от тези в миналото.

Те гледат на възрастта по различен начин
Стереотипът, според който 30-тият юбилей слага край на младостта и забавленията за една жена, вече е разбит. Жените вече осъзнават, че третото им десетилетие е ednа страхотна възраст, и вече не се притесняват за цифрите върху тортата за рождения ден.

Имат свобода на избора
30-годишните преди са се отказвали по-лесно от шарени дрехи, къси поли и други облекла, смятани за младежки. Сега вече не смятаме, че жените на 30 са вече „твърде големи“, за да ги носят, и изглеждат дори по-млади със светли цветове, боядисани коси, татуировки и пиърсинг.

Притежават свой стил
Разнообразието от внос на пазара е от полза и за стила на обличане. То позволява да експериментираме, комбинираме и обновяваме гардероба си с онлайн покупки дори когато нямаме време за пазаруване.

Уважават себе си и отстояват мнението си
В близкото минало на жените им е втълпявано, че трябва да се съобразяват с мнението на другите и как те изглеждат в чуждите очи. Днес обаче 30-годишните са наясно, че не е нужно да се съобразяват всеки път със съветите на околните за това как например трябва да отглеждат децата си.

Имат вътрешна хармония
Социалните стереотипи се отразяват върху житейските цели на жените, които в миналото често са се изчерпвали с една задача – създаването на семейство. Повечето възможности за развитие вдъхновяват жените за повече мечти, отколкото преди, а това носи повече удовлетворение и увереност.

Имат различно отношение към козметиката
За разлика от преди, жените не се нуждаят от специален повод, за да се гримират. Днес жените разполагаме с много по-голямо разнообразие от козметика, както и в/блогъри, които да ни съветват за най-подходящия избор на продукт. Превръщайки грима в част от ежедневието си, те изглеждат по-свежи и млади.

Използват усъвършенствана козметика
Днес са налични козметични процедури за всяка възраст, а услуги като маски и масажи са по-достъпни.

По-отговорни са към здравето си
Докато медицинските услуги преди са били по-трудно достъпни, днес е по-лесно да запишем час за лекар в по-близък срок, както и да използваме лечение в частни медицински центрове.

Имат по-стабилно финансово положение
На 30 дамите обикновено имат собствени доходи, а увереността им позволява да харчат пари не само за своя съпруг и деца (ако имат такива), но и за себе си. Така жените вече имат навика да полагат повече грижи за хобита, спорт и външен вид, а това си проличава.

Наясно са колко е важно пиенето на вода
Вече знаем много повече за това кое е добре за нашето здраве, а пиенето на вода е едно от тези неща. Всяка edna жена трябва да разбира, че това се отразява не само на организма, но и върху външния вид.


 

Прочетете още