Annie Lennox се оказа абсолютно непозната за съвременна радиостанция

Annie Lennox се оказа абсолютно непозната за съвременна радиостанция
Снимка: Stephen Luff
3 Юли 2017

Една от най-успешните жени музиканти на Великобритания и съосновател на хитовия дует Eurythmics, постигнал световна известност през 80-те години с песни като Sweet Dreams (Are Made of This) и Here Comes the Rain Again, Annie Lennox напомни за себе си по невероятен начин. За съжаление, съвременното поколение често пропуска да обърне внимание на световнопризнати артисти, вдъхновявали милиони с музиката и посланията си. 

Сигурни сме, че сте слушали многократно любимите песни на Annie Lennox - линк към официалния канал в YouTube, ще откриете ТУК. 

През 90-те години Annie Lennox започва да издава музика самостоятелно. Дебютът ѝ като солов изпълнител е албумът Diva (1992), от който се извеждат хитовете Why и Walking on Broken Glass. През 2004 година печели Оскар и Златен глобус за Into the West, написана за саундтрака към „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“.

Lennox е считана за икона в поп културата, главно поради характерния ѝ контраалтов глас. Телевизия VH1 я обявява за „най-великия жив бял соул певец“, а списание Rolling Stone намира място за нея в класацията „100-те най-велики певци за всички времена“.

Оказва се, че всичко това е абсолютно неизвестно на локална радиостанция от Los Angeles. PR-ът на въпросното радио попада на изпълнения на вокала на Eurythmics и решава да се свърже с нея. В станалото обект на подигравки писмо, Annie Lennox е поканена да изпрати mp3-запис на последния си сингъл, с обещания да бъде промотирана по радиото, ако програмният директор види потенциал в нея. 


Източник: www.thepoke.co.uk

 

Прочетете още