Без паника: това е поредният Facebook спам

Без паника: това е поредният Facebook спам
bluekaizen.org
4 Януари 2017

Ако сте забелязали хора от приятелския ви Facebook-кръг да споделят едно и също истерично съобщение, вероятно сте се притеснили до известна степен. От няколко дни в социалната мрежа се разпространява един и същ статус, според който от всички (дори изтритите) съобщения и снимки, ще бъдат публични. „Всичко, което сте публикували, ще стане публично от утре. Дори съобщенията, които са били изтрити или непозволените снимки", се посочва в статуса, който стотици потребители споделят.

Отдъхнете си - това съобщение е поредният спам в мрежата, а споделянето му не води до никакъв резултат. От Facebook не са обявили промяна в условията за ползване на социалната мрежа.

Съобщението, че "от утре" ще има масово качване на лични снимки и съобщения без съгласието на потребителите, се споделя масово от няколко дни. Този спам изплаши много потребители напълно неоснователно.

Подобно съобщение се върти в социалната мрежа от 2012 година. Не е нищо ново. Такива неща от години циркулират във Facebook, само им променят малко текста и отново ги разпространяват. Това си е класически тип спам съобщение. Странно е, че потребителите продължават да се връзват на такъв тип подканвания във Facebook", обясни експертът по киберсигурност Борис Гончаров.

Прочетете още