Happy Birthday, David Guetta!

Happy Birthday, David Guetta!
7 Ноември 2017

През годините, David Guetta успя да спечели приза за един от най-любимите DJ в световен мабащ! 

Роденият на 7 ноември парижанин, започва кариерата си в клубовете на френската столица още в средата на 80-те години. Постепенно се ориентира към хауса и хип-хопа. С парчето си от 1994 - „Up & Away“, с вокалите на Робърт Оуенс, Guetta е считан за пионера на френския хаус. Това му създава име в парижките музикални среди и в средата на 90-те се превръща в един от най-популярните и търсени клубни диджеи.

През 2002 той се завръща към своята първа страст – създаването на музика, с което се сдобива със световна слава. Малко след излизането на „Just a Little More Love“, парчето го изстрелва по върховете на класациите. Благодарение на големия успех, Guetta подписва договор с Virgin. През юни същата година излиза и албумът„Just a Little More Love“, който се продава в 250 хиляди копия. Следващият сингъл - „Love Don't Let Me Go“, отново се радва на голяма популярност.

През 2003 излиза първият му албум с ремикси, вдъхновен от партитата в Ibizа, столицата на електронната музика. Тавата носи заглавието „Fuck Me I'm Famous“. През 2005 и 2006 излизат следващите две части на албума. През 2005 се появява и „The World Is Mine“ - емблематично за времето си парче, което моментално се изстрелва под #1 във всички европейски класации за клубна и денс музика.

Прочетете още