Как да дебелеем, без да ни личи

Как да дебелеем, без да ни личи
13 Март 2017

Попадали сте на тази нова "модна сентенция", нали? Защото и ние. И това не е изречение, което ще те накара да се чувстваш добре.

Но пък сме приготвили текст, над който са се потрудили от mamamia.bg, а ние ще споделим с удоволствие. Събудете чувството си за хумор и не приемайте живота прекалено насериозно :)

"Ако сте чаровна пухкавелка, която не може или не иска да спазва диети, предпочита мекия диван пред фитнес уредите за средновековни мъчения и обича да хапва обилно и вкусно, този текст е писан за вас. Ако не споделяте общия стремеж към визия на премортален скелет с кожа, опъната върху кост и се чувствате удобно в килограмите си, прочетете как да се впишете в социума на слабите хора, без да се налага да стопявате любимите си телесни възглавнички. Ако любимият герой на Дисни е слончето Дъмбо, а смятате Покахонтас, Мулан и Пепеляшка за анорексични кучки, прочетете долните съвети.

1. Не се снимайте редом с кльощавелници! Ако жената до вас има фигурата на Адриана Лима, рискът да изглеждате като надут балон до нея, е значително по-голям. Това е нещо като модулиране на отколешния принцип, че приятелките ви да не са по-красиви от вас.

2. Обърнете се към личния си лекар с въпрос как може да развиете алергия към антицелулитни кремове. Ако мажейки се с поредната антицелулитна помада, получите грандиозна уртикария, никой на плажа няма да забележи самия целулит – всички ще са потресени от обрива.

3. Обличайте се лудо и ексцентрично! Смело съчетавайте панделки в оранж с камуфлажни кубинки, дантелени пачки и блузони на Мини Маус. Заложете на патешко жълтото, цикламата и бледата лила. Ако дрехите ви правят впечатление, шансът някой да забележи, че не сте супер слим, е много по-малък.

4. Говорете против дебелите хора. Непрекъснато се подигравайте на дебеланката в бара, на шкембето на сервитьорката и на бузите на контрольора в тролея. Ако демонстрирате презрение към дебелите, никой няма да си помисли, че сте един от тях.

5. Усмихвайте се активно, бъдете лъчезарни и нежни, пръскайте наоколо любов и позитивизъм. Смейте се и на най-тъпите шеги на колегите си, усмихвайте се любезно на шефа си, когато Ви каже, че отново Ви намалява заплатата и гушкайте непознати хора по улицата, ако ви изглеждат тъжни или умислени. По този начин никой няма да забележи, че сте малко по-плътни, а дори някой да го забележи, ще го е страх да ви го каже, защото ще ви мислят за луда."


 

Прочетете още