Как ще изглеждаме след 1000 години? Резултатът е шокиращ

Как ще изглеждаме след 1000 години? Резултатът е шокиращ
Снимка: Bill Strain
19 Април 2024

Времето си лети, а с него и поколенията. И всяко ново поколение е все повече и повече повлияно от ерата, в която живее. От развитието на света и модерните технологии, от все по-плашещата еволюция, летяща и с помощта на изкуствения интелект.

А ние се замислихме - как ли ще изглеждат нашите наследници след 1000 години? Оказва се, че малко известната компания TollFreeForwaring, занимаваща се с телекомуникации, вече е дала отговор на този въпрос, използвайки 3D модел. И резултатите са всичко друго, но не и оптимистични. Всъщност, дори са си малко плашещи.

В ролята на опитна мишка е "жената на бъдещето" Минди. Тя живее в 3000-та година и ако на нас ни се налага да работим доста пред компютъра, то при нея това усилие е засилено в степен по много нули. В резултат на постоянното протягане на врата напред, мускулите на шията й са изключително мощни и масивни.

Главата не е толкова развита, затова се налага именно тя да я поддържа и да компенсира лошата стойка. Черепът е й по-дебел, за да компенсира непрестанните излъчвания на електромагнитни вълни от лаптопи, смартфони и прочие. Лактите й се разгъват до максимум 90 градуса, а ръцете й постоянно са в стиснато състояние.

И за да е метаморфозата още по-прекрасна, Минди има и втори чифт клепачи, които да филтрират излишната светлина от устройствата.

Разбира се, това е просто 3D модел. Но и той е по-приемлив спрямо предположенията на AI или Midjourney за развитието ни като визия след 1000 години. Защото според тях, роботиката ще овладее изцяло телата ни и просто ще напомняме на един съвременен киборг, по примера на героя на Арнолд Шварценегер в култовата поредица "Терминатор".

И сега е моментът да ви кажем, че ако резултатът не ви харесва, е време да разтърсите ръцете си, да вдигнете глава нагоре и да станете от стола си пред компютъра, за да забележите, че наоколо има и друг свят извън екрана на устройствата ви...

Прочетете още