Нещата, на които трябва да посветите живота си в различните възрасти

Нещата, на които трябва да посветите живота си в различните възрасти
Снимка: Kartik Malik
27 Ноември 2015

"До 20 години бъдете добри ученици. До 30 следвайте някого. Отидете в малка компания. Голямата компания ще ви научи на процеси, вие сте част от една голяма машина, но в малка компания вие научавате за страстта, за мечтите, как да правите много неща едновременно. И не е важно коя компания следвате, а кой лидер. Това е много важно.

Между 30 и 40 вие трябва да се замислите дали вече не може да работите за себе си, ако наистина искате да бъдете предприемач. Между 40 и 50 вие трябва да правите нещата, в които наистина сте добри. Това не е времето да си сменяте работата и да пробвате нови неща, твърде късно е. Може и да успеете, но вероятността да се провалите е твърде голяма. Между 50 и 60 работете за млади хора, защото те ще правят нещата по-добре от вас. Доверете им се, инвестирайте в тях и бъдете сигурни, че наистина са добри. След 60 посветете времето си на себе си, отидете на плажа и се наслаждавайте на слънцето."

Направили ли сте нещо от всичко това до момента? Последвали ли сте вътрешната си интуиция? Били ли сте полезни за себе си?

В това видео Джак Ма, основател на най-голямата компания за онлайн търговия в света – Alibaba, говори за нещата, на които според него трябва да посветим живота си в различните си възрасти. Вижте какво послание отправя той към младите хора и към всички, решили да стартират собствен бизнес.  

 

Jack Ma - How to Be Successful in Life, Amazing Interview

Прочетете още