Ресторант прави отстъпка за послушни деца

Ресторант прави отстъпка за послушни деца
metrouk2.files.wordpress.com
13 Март 2017

Не знаем от кой тип родители сте - от тези, които държат децата си изкъсо и малките кротуват на масата; или от тези родители, които не обръщат внимание на поведението на своите наследници.

Неотдавна в разположения в Падуа винен ресторант на Антонио Ферари, дошла необичайна компания, в състав от шестима възрастни и пет деца на възраст от 4 до 6 г. Както пише The Mashable, Антонио бил просто потресен от поведението на децата - докато възрастните обсъждали свои дела над чаша вино, децата цялата вечер тихо и спокойно си рисували, играли едно с друго, оцветявали книжки, нито веднъж не прекъснали разговора на родителите си и не притеснили останалите посетители.

Ферари решил да направи на тези удивителни клиенти 5% отстъпка от сметката, в резултат на което компанията платила 13 евро по-малко. При това в касовия бон "отстъпка за послушни деца" фигурирала със съвсем отделна стойност.

Родителите били толкова удивени и зарадвани, че от своя страна оставили 30 евро бакшиш. "Мога да си представя колко е трудно да си родител в наши дни", казва Антонио - "Направих го инстинктивно, просто се възхищавах и ги гледах с какво спокойствие си общуват на масата. Родителите бяха колкото мен - около 40-годишни, а децата от 4 до 6. Бяха за пръв път в моя ресторант, не ги познавам и не можех просто да отида и да им благодаря, затова реших да направя отстъпка." "Това се случва толкова рядко" е написал Антонио във Facebook до снимка на въпросната касова бележка.


Източник: nova.bg и noviteroditeli.bg

Прочетете още