А1 и МВР стартираха приложението A1 Guard за защита на гражданите от телефонни измами

А1 и МВР стартираха приложението A1 Guard за защита на гражданите от телефонни измами
24 Март 2020

Първото безплатно приложение в България, което помага на потребителите да предпазят себе си и своите близки от телефонни измами, вече е достъпно за абонатите на всички мобилни оператори у нас, както и за ползвателите на фиксирани телефони от А1.

Иновативната услуга A1 Guard е част от съвместна кампания на А1 и МВР, чиято цел е да насочи общественото внимание към проблема с телефонните измами и да даде достъп до безплатно, ефективно и удобно решение, което осигурява превантивна защита на потенциалните жертви. Телефонните измамници често сменят версията си, за да звучат актуално и достоверно. Ето защо стартирането на кампанията е също и превантивна мярка и отговор на очакванията на МВР, че настоящата здравна криза в страната би създала поводи телефонните измами да се засилят, като ало-измамниците биха могли да се представят за доброволци от групи за подкрепа или за медици, предлагащи лечение срещу COVID-19 на техен близък.

Приложението е част и от кампанията на А1 за дигитална солидарност, която напомня на хората колко е важно да останат вкъщи, като им дава редица безплатни възможности за комуникация, а вече и още по-сигурна връзка с техните близки.

Повече информация за функционалностите и работата на приложението може да бъде намерена на https://a1guard.bg. Във Facebook страницата на телекома може да следите за новини, свързани с A1 Guard.

Прочетете още