Диетолози: Не започвайте деня с кроасан и кафе

Диетолози: Не започвайте деня с кроасан и кафе
Снимка: Nenad Stojkovic
3 Август 2022

Редовната консумация на традиционната френска закуска - кроасан с кафе, води до натрупване на мазнини, заяви пред радио „Спутник“ диетологът Марина Копитко.

Съчетанието на тези две храни от гледна точка на диетологията е неправилно, отбеляза тя и подчерта, че при редовната им консумация се натрупват мазнини.

„Кроасаните се приготвят от най-висококачествено брашно. Освен калории, въглехидрати и наситени мазнини, в него няма нищо друго. Процентът на протеините в него е много малък и почти няма витамини, минерали и фибри", обясни диетологът.

Лекарят определи кроасана като небалансиран продукт с високо съдържание на въглехидрати и калории и призова той да бъде заменен с хляб от пълнозърнесто брашно, който е по-богат на здравословни елементи. 

 

Прочетете още