Disney+ започва снимките на Obi-Wan Kenobi от април

Disney+ започва снимките на Obi-Wan Kenobi от април
Снимка: Yohanes Sanjaya
7 Април 2021

Disney+ най-накрая е готов да започне продукцията на стрийминг поредицата Obi-Wan Kenobi, макар и малко по-късно, отколкото бихме очаквали. Снимките за "специалното събитие" на шоуто в Star Wars вселената сега трябва да започнат през април (месец по-късно отколкото твърдеше звездата Юън Макгрегър). Според Disney, в замяна на чакането обаче получаваме и по-ясен поглед към актьорския състав - Макгрегър и Хейдън Кристенсен не са единствените големи имена в шоуто.

Някои от членовете на актьорския състав са ветерани от филмите от епохата на предисториите с марка Disney, включително Бони Пиес и Джоел Едгъртън (Беру и Оуен Ларс). Ще намерите обаче и множество новодошли със силни изяви в последно време, включително Индира Варма от Game of Thrones, Рупърт Френд от Homeland и Кумейл Нанджиани (които вече са постигнали невероятна актьорска трифекта с участието си в Star Wars, Marvel Cinematic Universe и X- Files). Ветеранът и режисьор на The Mandalorian Дебора Чоу вече беше планирано да режисира Obi-Wan Kenobi и сега получаваме потвърждението.

Поредицата се развива 10 години след Revenge of the Sith, когато Анакин става Дарт Вейдър, а Палпатин заповяда джедаите да бъдат унищожени.

Това няма да е дългосрочен сериал, кастингът обаче казва много за целите на Disney - гигантът иска това да бъде сериал със силни главни и поддържащи герои и това ниво на актьорски състав може да наистина е необходимо. Докато каталогът на оригиналите на Disney+ се разширява, той все още е достатъчно малък, за да може успехът на услугата да зависи от всяка нова продукция. Силното представяне на сериала за Оби-Уан може да бъде от решаващо значение за изпълнението на новия фокус на Disney върху стрийминга.

Прочетете още