Добра новина - пъпешът сваля килограми

Добра новина - пъпешът сваля килограми
Снимка: John
19 Септември 2022

Пъпешът е един от плодовете с най-богато съдържание на полезни за човешкото здраве хранителни вещества. В него се съдържат много витамини, минерали и фибри. А 90% от съдържанието на плода е вода, което го прави идеален за хидратация Освен всичко друго пъпешът помага за топене на мастните натрупвания, загубата на излишни килограми, прочистването на организма и ограничаването на апетита. Порция от 100 грама пъпеш осигурява 25 калории, 6 грама захари и 13 грама сложни въглехидрати.

Пъпешът е много богат на антиоксиданти и не съдържа мазнини или холестерол. Сокът от този обичан плод се препоръчва за намаляване на високо кръвно налягане и защита на сърцето, тъй като е много богат на калий.

От друга страна наличието на витамин С и магнезий са два важни компонента, които засилват имунитета, улесняват пречистването на тялото от токсини и следователно ускоряват метаболизма.

Бързият метаболизъм предотвратява образуването на мастни натрупвания и стопява съществуващите, което е една много добра и вкусна възможност да се отървем от излишните килограми.

От много години сокът от пъпеш се използва срещу безсъние, заради магнезия, който ни помагат да спим спокойно. Дехидратацията е един от факторите, които нарушават съня, твърдят специалистите, а сокът от пъпеш утолява жаждата, хидратира клетките и ни приспива.

Прочетете още