Добре познатият глас от DESPACITO се отказва от музиката, посвещава се на Бог

Добре познатият глас от DESPACITO се отказва от музиката, посвещава се на Бог
Снимка: slgckgc
6 Декември 2023

Daddy Yankee, известен с хитовете "Despacito" и "Gasolina", разкри новината на феновете на финалното шоу от световното си турне La Última Vuelta (Последна обиколка).

„Да живееш успешен живот не е същото като да живееш живот с цел“, каза 46-годишният рапър пред тълпата.

„Дълго време се опитвах да запълня една празнота... която никой не можеше да запълни“, добави той, казвайки, че вярата го е спасила. „Ето защо тази вечер разпознах и не се срамувам да кажа на света, че Исус живее в мен и че ще живея за него."

Това е внезапна промяна за един от водещите гласове в регетона, уличният стил, който се появи в Панама и Пуерто Рико през 90-те години на миналия век, смесвайки реге музика с латиноамериканска танцова музика и хип-хоп.

Daddy Yankee, роден като Рамон Луис Аяла Родригес, е един от най-големите посланици на жанра, отбелязвайки международни хитове с чувствени хитове като "Barrio Fino", "Con Calma" и "Rompe".

След като издаде първия си солов запис през 1995 г., той стана най-продаваният латино изпълнител от 2000-те години и си сътрудничи със звезди като Джъстин Бийбър, Снуп Дог, Джанет Джаксън и Джонас Брадърс.

Той обяви решението си да се оттегли през март, с издаването на първия си студиен албум от десетилетие - озаглавен "Legendaddy" - и обещанието за най-голямото му турне в историята.

Когато завърши последното си шоу в препълнения Coliseo de Puerto Rico в Сан Хуан, звездата благодари на феновете си за подкрепата и ги призова да „следват Исус Христос, който е пътят, истината и животът“, като група дронове прелетяха над стадиона, образувайки формата на кръст.

Той не е първата регетон звезда, която се отказа от музиката, за да се отдаде на вярата – следвайки стъпките на артисти като El General, Héctor El Father, Julio Voltio и Jomar El Caballo Negro.

Миналата година пурториканският рапър Фаруко използва концерт в Маями, за да се извини за вулгарните текстове в парчетата си и говори надълго и нашироко за религиозните си убеждения.

Прочетете още