Elton John отлага концерти, а Ed Sheeran анонсира световно турне

Elton John отлага концерти, а Ed Sheeran анонсира световно турне
Снимка: Rosana Prada
20 Септември 2021

Сър Elton John отложи европейските концерти от световното си турне за 2023г. Причината е травма на бедрото, заради която трябва да се подложи на операция.  

Носителят на пет награди Grammy, който е на 74 години, имаше планирани концерти във Великобритания и Европа като част от гастрола "Farewell Yellow Brick Road", който трябваше да продължи с шоута в САЩ през 2022 г. В края на лятото обаче той паднал на твърда повърхност и изпитва силни болки. В изявление, разпространено от легендарния музикант, той уточнява, че "независимо от интензивната физиотерапия и специализирано лечение, болката продължава да се влошава и води до все повече трудности при придвижване" и добавя "Посъветваха ме възможно най-бързо да се подложа на операция, за да се върна напълно във форма и за да се гарантира, че няма да има дългосрочни усложнения".

Сър Elton John обеща на почитателите си, че следващата година концертите ще се подновят и той ще направи всичко по силите си "чакането да си е струвало".

В същото време, Ed Sheeran анонсира световното турне през 2022-ра. Концертната обиколка на британския изпълнител - “Mathematics Tour” (“+ – = ÷ x”) ще е в подкрепа на предстоящия му четвърти студиен албум - “=”, който очакваме на музикалния пазар на 29 октомври и включва дати във Великобритания, Ирландия, централна Европа и Скандинавия. Началото на гастрола ще бъде на 28-и април в Корк, Ирландия. Насрочени са и три поредни шоута на стадион Уембли - 29 юни, 30 юни и 1 юли, a последната засега дата е 23-и септември, когато Ed ще изнесе концерт във Франкфурт, Германия.

Това ще бъде първата концертна обиколка на Sheeran след “Divide Tour”, което се превърна едно от най-посещаваните и печеливши в историята. Продажбата на билети стартира на 25 септември.

Прочетете още