Френско радио се извини, след като „уби“ Кралицата и Пеле

Френско радио се извини, след като „уби“ Кралицата и Пеле
Снимка: Imagen Management
17 Ноември 2020

Френското обществено радио RFI се извини в понеделник за това, че по грешка публикува некролози на редица популярни личности, сред които британската кралица Елизабет и футболната легенда на Бразилия Пеле. Цитирайки „технически проблем“, който причинил известията за смъртта на известните лица на своя уебсайт, радиото обяви:

„Извиняваме се на засегнатите лица и на всички онези, които ни следват и ни се доверяват. Мобилизирахме се, за да открием причината за този огромен гаф“, се казва в изявление на Туитър акаунта на RFI, който стана обект на множество критики след грешката.

"Технически проблем доведе до публикуването на редица некролози на нашия сайт. Насочили сме усилията си за да поправим възникналата неизправност, като поднасяме своите извинения на засегнатите личности и на нашите слушатели!", се казва в изявление на радиостанцията.

Сред останалите, които радиото обяви за „починали“, са върховният лидер на Иран Аятолах Али Каменей, бившият президент на САЩ Джими Картър, кубинският лидер Раул Кастро, актьорите Клинт Ийстууд, София Лорен и Бриджит Бардо – всички в 80-те и 90-те си години. 77-годишният френски бизнесмен Бернар Тапи, чийто некролог бе публикуван от други медии поне два пъти преди това, също бе в списъка на RFI.

 

Прочетете още