Холивудски знаменитости, родени по нашите ширини

Холивудски знаменитости, родени по нашите ширини
Снимка: Alexa LaSpisa
9 Октомври 2020

Те са успешни, талантливи, богати и световно популярни в своята област, но с една интересна подробност - всички те имат произход от нашите географски ширини.

Няма как да не започнем с родното, а именно прекрасната актриса Нина Добрев, родена в столицата ни през 1989 г. ѝ

Едва на две години емигрира заедно със семейството си в Торонто. Говори свободно английски и български език. Има по-голям брат Александър, който следва инженерна специалност, баща й Камен е компютърен специалист, а майка й Михаела е художничка. В интервюта Добрев заявява, че се гордее с българския си произход.

Мила Кунис
Актрисата е родена в семейство на украински евреи. Семейството й – родителите Марк и Елвира Кунис и брат й Майк, се преселват в Лос Анджелис, когато Мила е на седем години. Те отиват там с едва 250 долара в джоба. Вероятно не са много хората, които знаят, че цялото име на Мила е Милена Марковна Кунис и е безспорно още една невероятна актриса и жена, която е родена по нашите земи.

Мила Йовович
Актрисата е родена в Киев, в семейството на рускиня и сърбин. Семейството на Мила първоначално се премества в Лондон, а през 1981 г. се установява в Сакраменто, Калифорния. Седем месеца по-късно всички се местят в Лос Анджелис. Мила прави своя дебют като актриса, когато е на 13 години в телевизионната продукция на Дисни "The Night Train to Kathmandu". По същото време започват да излизат нейни снимки на кориците на редица модни списания, което слага началото на нейната кариера като фото модел.

Стивън Спилбърг
Малцина знаят, но американският режисьор е роден в дома на евреи имигранти от Руската империя, разказват от NOVA. Дядо му и баба му по бащина линия заминават за САЩ, напускайки градчето Каменец-Подолски (сега на територията на Украйна) през 1906 г., а дядо му по майчина линия е родом от Одеса."Израснах в семейство, в което се говореха три езика: английски, руски и идиш. Баща ми беше радиолюбител и по време на Студената война установи комуникация с роднини от Украйна. След това станах приятел с русначе и си кореспондирахме чрез морзовата азбука", спомня си режисьорът на "Извънземното".

Лени Кравиц
Музикантът има славянски корени. Бащата и майката на Лени са родени в САЩ. Дядо му по бащина линия обаче е роден в Украйна, откъдето емигрира в Америка.

Прочетете още