Италиански градове забраниха фойерверките заради животните

Италиански градове забраниха фойерверките заради животните
31 Декември 2019

Нощта на Нова година е изключително стресираща за животните. Котки и кучета са буквално тероризирани от фойерверките, с които хората отпразнуват настъпването на следващата година. По данни на италиански организации за защита на животните, в тази нощ умират 5000 животни само в Италия. Сред тях има над 500 кучета и още толкова котки, които със сигурност стават жертва на ужаса от фойерверките. Ето защо редица италианки градове взеха съответните мерки и забраниха фойерверките по време на новогодишните чествания, съобщава в. "Кориере дела сера".

Община Торино налага и доста солени глоби. Онзи, който не се подчини на забраната, може да бъде зарадван за новата година с фактура за глоба от 500 евро. Изключения от забраната не се правят.

Подобна забрана е в сила и във Венеция. Там, онези, които искат да празнува подобаващо, могат единствено да се включат в ногодишното къпане във водите на Венецианската лагуна.

В Милано фойерверките бяха забранени, защото въздухът е много замърсен и властите се опасяват, че празничната заря само ще влоши екологичната обстановка.

Прочетете още