Ивет Лавова - най-бързата бяла жена, празнува 36-тия си рожден ден

Ивет Лавова - най-бързата бяла жена, празнува 36-тия си рожден ден
18 Май 2020

На 18 май рожден ден празнува Ивет Лалова-Колио. Жената, която кара цяла България да се гордее, днес става на 36 години. 

След два месеца на тренировки, адаптирани към извънредното положение, Ивет се завърна на пистата. Ето какво разказа тя за пандемията, изолацията и надеждите:

"Усещането е прекрасно. Аз тренирам през по-голямата част от годината навън и дори през последните месеци, когато можех, тренирах по планините, по горите, по пътечките", разказва тя. Ивет научава новината за въвеждането на извънредно положение в България, когато е на лагер в Тенерифе. Тя веднага взема решение да се прибере у дома в София, а не в Риети, Италия, където живее и води подготовката си.

"Когато пристигнах от Тенерифе, за да се върна тук, за мен беше доста страшно. Бях под карантина и ми беше наложено за известно време да спра със спорта, но се организирах - първоначално с една пътека вкъщи, после започнах да тренирам и навън", каза още Ивет Лалова.

Тя вярва, че е успяла да навакса всичко с много работа и упоритост от нейна страна. И благодари на своя съпруг Симоне, който ѝ е помогнал много в този период.  Трудностите през изминалите два месеца са били много, но тя избира усмивката да не напусне лицето ѝ:

"Приех всичко като едно предизвикателство, през което трябва да премина".

"Това, което усетих, бе едно обединение на хората. Всички хора в света бяхме поставени при еднакви условия и видях, че много хора преминаха доста по-трудно през това нещо. Ето защо сега смятам, че е важно да си помагаме, да се мотивираме и да си вдъхваме сили да продължим напред", споделя Ивет.

Мечтата на най-бързата бяла жена за 5-та олимпиада беше отложена с една година. Лалова не позволява това да я разколебае дори за миг:

"В момента мисля, че на всички ни е много трудно да си представим нещо толкова мащабно като олимпиада... От друга страна това ми дава огромна мотивация - това означава, че ще имам още една година спорт, още една година, за да се подготвя. И защо не това да е една още по-добра подготовка и по-добро класиране на Олимпиадата?"

"Ще видим още по-силни резултати", казва тя.  

 

Прочетете още